Σάρωσε ο "Λόγος του Βασιλιά", πήρε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α' ανδρικού - Η Νάταλι Πόρτμαν το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου - Έχασε από τη δανέζικη A Better World ο Κυνόδοντας - Η Μελίσα Λίο το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου και ο Κρίστιαν Μπέιλ το β' ανδρικού

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η απονομή των 83 βραβείων Oscar μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας, στο Los Angeles των ΗΠΑ στο Kodak Theater, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, με ενδιαφέρουσες παρουσίες και κορυφαία "τέρατα" συντελεστών της 7ης τέχνης.
Χωρίς εκπλήξεις το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Natalie Portman για το "Black Swan"
Το Όσκαρ σκηνοθεσίας απονέμεται στον Tom Hooper  για το "The Κing's Speech"
Πρωτότυπο σενάριο : στον David Seidler για το "The King's Speech"
Καλύτερο Make up στο "Wolfman".
Φωτογραφίας : Στον Wally Pfister για το "Ιnception".
Σκηνικά : Στον Stefan Dechant για το "Alice in Wonderland".
Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους Animation : "The Lost Thing".
Καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους Animation: "Toy Story 3".
Καλύτερα κοστούμια :  "Alice in wonderland".
Καλύτερης μουσικής, εφέ, και ηχητικά : στον Trent Reznor και στον Atticus Ross για το "Inception".
Στην ταινία "Social Network" για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο, από το βιβλίο "The Accidental Billionaire" του Ben Mezrich.
Καλύτερη ταινία, μικρού μήκους : "God of Love".
Καλύτερο ντοκυμαντέρ : "Stranger no more"
Καλύτερο τραγούδι : "We belong together"  στον Randy Newman στην ταινία "Toy story 3".
Ο Christian Bale στο "The Fighter" κέρδισε το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου και η Melissa Leo επίσης το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για την ίδια ταινία, κλέβοντας από την Helena Bonham Carter και την απογοητευμένη μικρή Hailee Steinfeld τη δόξα.
Μπορεί ο "Κυνόδοντας" να έφτασε στην πηγή και να μην κατάφερε να πιει νερό, αλλά τουλάχιστον μας έκανε υπερήφανους και τόνωσε τις ελπίδες μας πως η τέχνη και η έμνευση είναι ζωντανή εδώ, παρά τις δυσκολίες. Από τις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξένη ταινία, η Δανέζικη ταινία «In a Better World» της Susanne Bier, εξουδετέρωσε ακόμα και τη δυναμική της Μεξικάνικης «Biutiful» -του Alejandro Gonzalez Inarritu που θεωρητικά ήταν το πρώτο φαβορί, ανάμεσα στις υπόλοιπεςΓια τη βιομηχανία του κινηματογράφου, τα Όσκαρ είναι μια τελετή απονομής βραβείων. Για τους υπόλοιπους από εμάς, είναι ένα απλά ένα show, να έχουμε να λέμε.
Έτσι, ενώ αδυνατούμε να φέρουμε στη μνήμη μας εικόνες από την απονομή του περασμένου έτους, ενδεχομένως τον Cameron και το "Hurt Locker" ή τον Christopher Reeve onstage, μόνος  στο wheelchair του.διαμαντένια (antique) καράτια της, άκρως εντυπωσιακή.
Και μπορεί στο Λος Άντζελες το κρύο να είναι τσουχτερό, οι κυρίες ωστόσο που εισέρχονται στο χώρο της απονομής εδώ και δύο ώρες, διασχίζοντας το κόκκινο χαλί επιβάλλεται να αφήνουν στη θέα των φωτογράφων και κοινού τις πανάκριβες τουαλέτες, ειδικά σχεδιασμένες για την ξεχωριστή βραδιά.
Άλλωστε αποτελούν την πινελιά των βραβείων και το κουτσομπολιό που θα τροφοδοτούν για το υπόλοιπο της χρονιάς τα ΜΜΜ. Υποψήφιες όπως η Natalie Portman, η Amy Adams, η Jennifer Hudson και πολλές ακόμα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση στα ρούχα των σχεδιαστών τους από κοινού με την ασυναγώνιστη λάμψη της βραδιάς. Στο εμπορικότερο γεγονός της χρονιάς το αμερικάνικο όνειρο φαντάζει ακόμα πιο προσιτά γοητευτικό στα μάτια των κοινών θνητών.
Η απονομή των Όσκαρ, με 41 εκατομμύρια θεατές το προηγούμενο έτος, είναι η δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή του έτους, μετά το Super Bowl. Διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής ABC αποφέρουν έναν μέσο όρο 1,7 εκατομμύρια $ ανά 30 δευτερόλεπτα του εμπορικού χρόνου στον αέρα. Ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο και οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, για τον πακτωλό χρημάτων που προέρχεται απο αυτό το καλλιτεχνικό γεγονός, ανεβάζοντας στα ύψη τα κασέ των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν.
Η παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της τέχνης στην 83 τελετή απονομής άκρως ενδιαφέρουσα, με ζευγάρια πρώην με νυν αγαπημένους. Ξεχώρισαν πολλοί καλλιτέχνες και λόγω της κομψότητας και λόγω της επιβλητικής τους προσωπικότητας διασχίζοντας το περιβόητο κόκκινο χαλί :
Ξεχωρίσαμε μερικούς:
Mandy Moore
Scarlett Johanson
Kevin Spacey
Amy Adams
Justin Timberlake
Sharon Stone
Colin Firth (kings speech) με την συμπρωταγωνίστριά του Helena Bonham Carter
Celine Dion
Danny Boyle
Colin Firth
Jeremy Renner
Nicole Kidman
Jennifer Hudson
Halle Berry
Christian Bale (Fighter)
Matthew McConaughey με την σύζυγό του Gwyneth Paltrow
Mark Wahlberg και πολλοί άλλοhttp://www.newsbomb.grι.
.

Η λίστα ιστολογίων μου