Τί είναι η δισχιδής ράχη και τί προκαλεί

Τί είναι η δισχιδής ράχη και τί προκαλεί

Η δισχιδής ράχη είναι μια συγγενής ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτήν, ένα τμήμα των οστών της σπονδυλικής στήλης και των γύρω ιστών δεν σχηματίζεται σωστά με αποτέλεσμα τμήματα του νωτιαίου μυελού να είναι εκτεθειμένα.
Στα παιδιά που γεννιούνται με δισχιδή ράχη, πολλές φορές οι προστατευτικές μεμβράνες του νωτιαίου μυελού περνούν μέσω του ελλείμματος της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σάκου. Ο σάκος αυτός μπορεί να περιέχει μόνο το υγρό που περιβάλλει τη σπονδυλική στήλη ή να περιέχει και νευρικό ιστό. Στη δεύτερη περίπτωση, οι πιθανότητες για παρουσία σοβαρών νευρολογικών βλαβών (όπως απώλεια ελέγχου των ποδιών, της ουροδόχου κύστης και του εντέρου) είναι μεγαλύτερη.

Ποιά είναι η αντιμετώπιση της δισχιδούς ράχης

Σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από τη γέννηση πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση και κλείνει η πλάτη του βρέφους για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης και να διατηρηθεί η υπάρχουσα λειτουργία του νωτιαίου μυελού. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δισχιδούς ράχης.http://www.healthpress.gr

Η λίστα ιστολογίων μου