Πώς να αδυνατίσεις αντικαθιστώντας καθημερινά τρόφιμα με κάποια άλλα |
Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη των αντι –
φλεγμονωδών τροφίμων, τα πιο ισχυρά αναλγητικά της φύσης. Καθώς όλοι
μας επιθυμούμε και πολλές φορές ακόμα και προγραμματίζουμε να κάνουμε
καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές, μερικές φορές καταλήγουμε να
γεμίζουμε το καρότσι στο Σούπερ – Μάρκετ με τα ίδια προϊόντα που μια ζωή
καταναλώνουμε. Αλλά είναι καταλυτικό να γνωρίζουμε πως τα αντι –
φλεγμονώδη τρόφιμα είναι άφθονα και μπορούν να εντοπιστούν στα ράφια
όλων των Σουπερ - Μάρκετ αλλά και σε παγκους σε υπαίθριες αγορές. Δεν
έχουν μόνο πολύ καλύτερη γεύση αλλά θα προσφέρουν και πολλά οφέλη και
στο σώμα σας πέραν του σημαντικότερου - θα αποκτήσετε το σώμα που πάντα
ονειρευόσασταν.
Αντί για Ξύδι Βαλσάμικο Διαλέξτε Ξύδι από Μηλίτη
Πολλές μάρκες του βαλσάμικου είναι στην πραγματικότητα καρύκευμα ξυδιού με γεύση βαλσάμικο κάτι το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από το λευκό ξύδι με χρώμα καραμέλας και έξτρα δόση ζάχαρης και εννοείται χωρίς τα ευεργετικά βακτήρια.
Πολλές μάρκες του βαλσάμικου είναι στην πραγματικότητα καρύκευμα ξυδιού με γεύση βαλσάμικο κάτι το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από το λευκό ξύδι με χρώμα καραμέλας και έξτρα δόση ζάχαρης και εννοείται χωρίς τα ευεργετικά βακτήρια.
Αντί για Λευκή Ζάχαρη Διαλέξτε Μέλι από Νέκταρ
Η καταστροφική λευκή ζάχαρη αυξάνει πολύ γρήγορα τη γλυκόζη του αίματος και διεγείρει την απελευθέρωση των φλεγμονωδών κυτοκινών.
Η καταστροφική λευκή ζάχαρη αυξάνει πολύ γρήγορα τη γλυκόζη του αίματος και διεγείρει την απελευθέρωση των φλεγμονωδών κυτοκινών.
Το μη – βιολογικό γάλα δεν κάνει καθόλου καλό. Είναι γεμάτο με αυξητικές ορμόνες καθώς και φλεγμονώδη Ωμεγα – 6.
Σας προτείνουμε το γάλα από αμύγδαλα καθώς προσφέρει 50% περισσότερο ασβέστιο από το συνηθισμένο γάλα της αγοράς όπως επίσης και φυτικές ίνες, μαγνήσιο και υγιεινά λίπη.
Αντί για Λευκές Πατάτες Διαλέξτε Γλυκοπατάτες
Ενώ οι λευκές πατάτες προσφέρουν Βιταμίνη Β6 και κάλιο, ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης τους ξεπερνά τα οφέλη. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μία μέτρηση του πόσο γρήγορα μία τροφή αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα μέσα στον οργανισμό.
Ενώ οι λευκές πατάτες προσφέρουν Βιταμίνη Β6 και κάλιο, ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης τους ξεπερνά τα οφέλη. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μία μέτρηση του πόσο γρήγορα μία τροφή αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα μέσα στον οργανισμό.
Ως ένα κοινό αλλεργιογόνο, τα φυστίκια προσφέρουν τις ίδιες προφυλάξεις όπως τα πορτοκάλια ή οι φράουλες. Είναι επίσης υψηλά σε περιεκτικότητα σε Ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα αλλά καθόλου Ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα τα οποία φημίζονται ότι πολεμούν τις φλεγμονές.
Σας προτείνουμε το βούτυρο από αμύγδαλα
τα οποία έχουν περισσότερα Ωμέγα – 3 από ότι Ωμέγα – 6. Έχουν επίσης
μεγαλύτερη αναλογία από μονοακόρεστα λίπη (όπως αυτά που βρίσκουμε στο
ελαιόλαδο ή στα αβοκάντο) σε σχέση με τα πολυακόρεστα λίπη (όπως αυτά
που βρίσκουμε σε φυτικά λάδια) σε σύγκριση με τα φυστίκια.
Αντί για Αγελαδινό Τυρί Διαλέξτε Κατσικίσιο
Το αγελαδινό τυρί έχει περισσότερη καζεϊνη, μία πρωτεϊνη παρόμοια με τη γλουτένη που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές ειδικά σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη.
Το αγελαδινό τυρί έχει περισσότερη καζεϊνη, μία πρωτεϊνη παρόμοια με τη γλουτένη που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές ειδικά σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη.

Το αραβοσιτέλαιο είναι γεμάτο με φλεγμονώδη Ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα τα οποία σκληραίνουν τα κυτταρικά τοιχώματα και πήζουν το αίμα. Άσχημα νέα!