Έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ, το οποίο πλέει κοντά στην σαουδαραβική πόλη της Τζέντα και ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) που ανακοίνωσε πρόκειται για επίθεση από δύο πυραύλους.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο, ενώ το πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
«Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο πρακτορείο ISNA, σύμφωνα με το Reuters.
Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές. «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».
Το σημερινό περιστατικό έρχεται την ώρα που οι εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, αντίπαλοι στον πόλεμο της Υεμένης, παραμένουν τεταμένες μετά την επίθεση σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πριν ένα μήνα. Οι Χούθι είχαν αναλάβει τότε την ευθύνη, ενώ το Ριάντ επέρριψε την ευθύνη στην Τεχεράνη.https://www.efsyn.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου