Μια εικόνα χίλια ψέμματα. Πως είδαν την ίδια είδηση Κούρδοι και Τούρκοι



Δυο διαμετρικά αντίθετες εξηγήσεις για περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Όσλο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούσαν Κούρδοι εναντίον της τουρκικής εισβολής στη Συρία, κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα.Η πρώτη εκδοχή που δόθηκε από το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, ανέφερε ότι «υποστηρικτές της τρομοκρατίας επιτέθηκαν σε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα μωρό».
Το πρακτορείο παρουσιάζει σχετικό βίντεο με κάμερα που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο και δείχνει πράγματι τη στιγμή της επίθεσης.
Μια διαφορετική κάμερα όμως, που βρισκόταν σε κτίριο δίπλα από το σημείο της «επίθεσης», αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος επέστρεφε από άλλη συγκέντρωση υπέρ της τουρκικής εισβολής, είχε ήδη χτυπήσει έναν διαδηλωτή και προσπαθούσε να σπάσει την συγκέντρωση των Κούρδων όταν οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Το γεγονός ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε η οικογένειά του και μάλιστα ένα μωρό δεν φάνηκε να τον εμποδίζει τα σχέδιά του Τούρκου οδηγού.https://info-war.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου