Συγκρούσεις στη ΒΑ Συρία

Μάχες ανάμεσα σε αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και κουρδικές δυνάμεις διεξάγονται στην περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Ταλ Ταμρ και Αμπού Ρασίν ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, έναν μήνα αφότου η Άγκυρα εισέβαλε στην ΒΑ Συρία.
Από την 9η Οκτωβρίου έως και σήμερα, οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες σύμμαχοι τους έχουν προχωρήσει σε έκταση 4.820 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποσπώντας το 13,1% των εδαφών που ελέγχονται από τις SDF και τη συριακή κυβέρνηση στην περιοχή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν το Σάββατο, συζήτησαν  το θέμα της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Πούτιν επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη συμφωνία που συνάφθηκε στο Σότσι τον Οκτώβριο, η οποία στοχεύει στο να επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές της Συρίας να εκκενώσουν την παραμεθόριο περιοχή με την Τουρκία και άνοιξε επίσης τον δρόμο για τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών Ρωσίας-Τουρκίας εντός της Συρίας.https://www.efsyn.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου