Προς αναζήτηση και του «πρώτου» πτυχίου του Διαματάρη

«Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε». Με αυτόν τον τρόπο κάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χθες τον υφυπουργό Διαματάρη κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, μετά τις «εξηγήσεις» που έδωσε ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, νέα ερωτήματα για το βιογραφικό και τις σπουδές του υφυπουργού γεννιούνται, καθώς στον ιστότοπο goverment.gov.gr αντί για «ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας ΜΒΑ από το Columbia University», ούτε «σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης» όπως έγραφε μέχρι χθες, τώρα γράφει «παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University».
Δείτε τι έγραφε μέχρι τη Δευτέρα:

Δείτε τι γράφει τώρα:

Μάλιστα, κάποιο «λάθος» φαίνεται να έχει συμβεί και με τα στοιχεία που αναγράφονται ως προς το απολυτήριο λυκείου του υφυπουργού. Συγκεκριμένα, στο πρώτο βιογραφικό αναφέρεται ότι ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Στο νέο βιογραφικό που αναρτήθηκε αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Εδώ ή έχει γίνει κάποιο λάθος μετά τη σπουδή να αλλάξει γρήγορα βιογραφικό, ή ο Αντώνης Διαματάρης τελείωσε το Λύκειο στη Λήμνο σε ηλικία μόλις εννέα ετών.

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει η «παρεξήγηση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η κρίση για τον υφυπουργό ξέσπασε μετά από δημοσίευμα ομογενειακής ιστοσελίδας για ψευδή αναφορά στο βιογραφικό του πως σπούδασε στο γνωστό πανεπιστήμιο, με τον ίδιο να απαντά με καθυστέρηση ημερών, παραδεχόμενος ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia, όπως ανέφερε στο βιογραφικό του.  «Πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όλο αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου διαμηνύει ότι «το θέμα έχει λήξει». «Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Α. Τσίπρας, αναφορικά με την κυβερνητική κάλυψη στον υφυπουργό Εξωτερικών για τον «απόντα» μεταπτυχιακό τίτλο από το Columbia.
Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε τις εξελίξεις με τον Αντώνη Διαματάρη και επέρριψε ευθέως τις ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον αρχιτέκτονα μιας «κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας».https://thepressproject.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου