Ο αγώνας συνεχίζεται σε Κολομβία και Χιλή

Ένα τραγούδι για την Κολομβία», τη μεγαλύτερη συναυλία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, οργανώνουν για τις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, οι φοιτητές στην Κολομβία. Πρόταση μομφής κατά του Πινιέρα στην Χιλή.
Θα τα ακούσει τραγουδιστά» και πάλι, ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, στις 22 Δεκεμβρίου, λένε στην Κολομβία. Φοιτητές και σωματεία οργανώνουν στο Μεντεγίν το μεγαλύτερο αντικυβερνητικό φεστιβάλ στην ιστορία της χώρας, το οποίο ακολουθεί το φεστιβάλ που έγινε ήδη στην Μπογκοτά με τον ίδιο τίτλο, «Ένα τραγούδι για την Κολομβία». Περισσότερες από 30 μουσικές μπάντες και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες έχουν επιστρατευτεί, ενώ ήδη στο τουίτερ το tag «Το Μεντεγίν Αντιστέκεται Τραγουδώντας», #MedellinResisteCantando ,  έχει περάσει στα πρώτα της χώρας. Μεταξύ των πολυαναμενόμενων καλλιτεχνικών δρώμενων θα είναι και η πρώτη «Συμφωνική Κατσαρολάδα» (cacerolazo sinfonico),
Aπό την αρχή των απεργιών και διαδηλώσεων, στις 21 Νοεμβρίου – διανύουν ήδη την τρίτη τους εβδομάδα- οι καλλιτέχνες της Κολομβίας έχουν στρατευθεί στον λαϊκό αγώνα και δίνουν συνεχώς το παρόν. Θεατρικές ομάδες, μουσικοί, μπάντες, καλλιτέχνες του δρόμου, εικαστικοί είναι δίπλα στους πολίτες.
Εν τω μεταξύ, όλο και συχνότερα, στις πορείες των Κολομβιανών εμφανίζονται σημαίες της Χιλής, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Χιλιανό λαό, που επίσης συνεχίζει να δίνει καθημερινό παρών στους δρόμους.
Στη Χιλή, πέντε βουλευτές, εκπροσωπώντας όλες τις αριστερές δυνάμεις του κοινοβουλίου, κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Η πρόταση κατονομάζει τις δεκάδες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνησή του, από την αρχή των διαδηλώσεων, στις 18 Οκτωβρίου, ως σήμερα, και ζητεί την άμεση απομάκρυνσή του και δίωξή του για αυτές. Είναι σημαντικό ότι η πρόταση έγινε δεκτή από την σχετική επιτροπή του κοινοβουλίου και κατατέθηκε κανονικά. Οι υπογράφοντες θεωρούν ότι και εντός του κόμματος του Πινιέρα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη δράση της αστυνομίας, και πολλοί εκ των βουλευτών του, που βλέπουν τις καταγγελίες από τις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αυξάνουν καθημερινά, θεωρούν απολύτως υπεύθυνο τον Πινιέρα.
Ενσωματωμένο βίντεο
2.494 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Προχθές, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία για «τα Μάτια του Λαού εναντίον του Κράτους-Τρομοκράτη», κρατώντας αυτοσχέδια πανώ και ζωγραφιστά μάτια, καταγγέλοντας ακόμη μια φορά τις 352 μερικές ή ολικές τυφλώσεις που έχουν προκαλέσει οι πλαστικές σφαίρες της χιλιανής αστυνομίας.
thepressproject.gr/,https://infonewstime.wordpress.com/

Η λίστα ιστολογίων μου