Οι Προπαγανδιστές του Ερντογάν απειλούν με εμφύλιο πόλεμο;

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε τη 15η Ιουλίου 2016 (σ.σ.: αποτυχημένο Πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, και του οποίου ο ενορχηστρωτής και οι άλλοι βασικοί δράστες δεν είναι ακόμη γνωστοί. 248 άτομα σκοτώθηκαν). Αποτύχαμε. Θέλω να το πω, η οικογένειά μου, μόνο, θα μπορούσε να εξουδετερώσει 50 άτομα. Είμαστε οπλισμένοι, τόσο πνευματικά, όσο και υλικά. Είμαστε με τον Πρόεδρό μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να του επιτεθεί. Πρέπει να το γνωρίζουν. Προειδοποιώ: Γνωρίζω 3 ή 5 άτομα στη γειτονιά μας. Η λίστα μου είναι ήδη έτοιμη», δήλωσε στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό «Ülke TV» η Sevda Noyan.
Η Sevda Noyan, πρώην μακιγιέζ, σύζυγος καλλιτέχνη που έγινε ισλαμιστής, γεννημένη στη Σμύρνη από οικογένεια σοσιαλδημοκρατών, επέστρεψε από την Ελλάδα κατά την ανταλλαγή πληθυσμών (1923). Σύμφωνα με δηλώσεις της, ήταν φεμινίστρια και αριστερή, κατά το παρελθόν, και μάλιστα είχε και άλλον γάμο με έναν Ιταλό από όπου απέκτησε 4 παιδιά και ιταλική ιθαγένεια.
Παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και των ΜΚΟ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Εισαγγελία δεν ξεκίνησε έρευνα, έως την περασμένη Πέμπτη, εναντίον της κας Noyan (και των απειλών της). Η οικογένεια του αριστοκρατικής καταγωγής συζύγου της, υπέβαλε μήνυση για εξύβριση εναντίον της.
Δύο μέρες μετά, η δεύτερη απειλή ήρθε μέσω ενός στρατευμένου δημοσιογράφου του Ερντογάν.
«Όταν ξανακατέβουμε για δεύτερη φορά στο δρόμο, ξέρετε ποιοι θα συλληφθούν; Γνωρίζετε τις λίστες; Πώς θα προστατεύσετε, λοιπόν, τις οικογένειές σας; Πώς θα προστατεύσετε τις συζύγους σας και τα παιδιά σας από εμάς; Σε αυτήν τη χώρα, εάν μια σταγόνα αίματος του Ερντογάν χυθεί, θα κυλήσει αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Fatih Tezcan (46 ετών), αυτοδίδακτος δημοσιογράφος και ερευνητής. Είχε πάει πολλές φορές στη Συρία και την Αίγυπτο με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες ισλαμικές οργανώσεις. Πατέρας 4 παιδιών, παντρεμένος δύο φορές, είχε ήδη προβλήματα με τη δικαιοσύνη για την επιμέλεια των παιδιών.
Ο Said Sefa, πρώην φίλος του Ερντογάν, εξόριστος δημοσιογράφος, πλέον, και διευθυντής του διαδικτυακού ιστοτόπου «Haberdar», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Ερντογάν αποτελεί την εκδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας του Fatih Tezcan».
Ο δικηγόρος Kerem Altıparmak, ειδικός στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο, πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Fatih Tezcan, αποτελούν κάλεσμα σε γενοκτονία, «καθώς η γενοκτονία στη Ρουάντα είχε ξεκινήσει με ένα κάλεσμα για τη διάσωση του Προέδρου της».
Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αντέδρασε, αυτήν τη φορά, και ξεκίνησε έρευνα εναντίον του κου Tezcan. Κατηγορήθηκε για «απειλές και πρόκληση μίσους».
Όλοι ξέρουν ήδη ότι δεν θα τον δικάσουν όπως πρέπει, ούτε θα τον συλλάβουν, ούτε θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
Η αντιπολίτευση διευκρινίζει ότι η δικαιοσύνη παίρνει πολιτική θέση και αυτό απεδείχθη για άλλη μια φορά, διότι «η αστυνομία συλλαμβάνει, οι εισαγγελείς ενοχοποιούν και οι δικαστές καταδικάζουν κάθε πράξη ή κάθε λέξη των αντιπάλων, ακόμη και των ειρηνιστών, αλλά είναι κουφοί και τυφλοί, όταν τα εγκλήματα διαπράττονται από τους φιλο - Ερντογανικούς».
Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα δύο προπαγανδιστές του Ερντογάν απείλησαν δημόσια, στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αντιπολίτευση ότι θα της αντεπιτεθούν βίαια.
Ο Ερντογάν και το καθεστώς του υποφέρουν υπερβολικά εξαιτίας τουλάχιστον 4 παραγόντων:
  • Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη συναντούν ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση
  • Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση καθιστά το Παλάτι πολύ ευάλωτο
  • Η κακή διαχείριση της πανδημίας αυξάνει τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού
  • Τέλος, όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν βρίσκεται κάτω από το 35%.
Το παλάτι χρειάζεται, επομένως, έναν πολιτικό λόγο, για να εμφανιστεί ακόμη μία φορά ως το θύμα «ενός νέου πραξικοπήματος που προετοιμάζεται» ή «των χειρισμών των ξένων δυνάμεων» και τελικά «των αρμενικών και ελληνικών λόμπυ και αυτών των χωρών του Κόλπου», όπως ο ίδιος ο Ερντογάν απεφάνθη.
«Είναι η μοίρα όλων των αυταρχικών καθεστώτων. Γίνονται ολοένα και πιο επιθετικά προς το τέλος», προβλέπει ένας αρθρογράφος της αντιπολίτευσης.https://tvxs.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου