ΑΘΗΝΑ | ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ

Πορεία αλληλεγγύης στο λαό των ΗΠΑ, την αγωνιζόμενη μαύρη κοινότητα και τους εξεγερμένους των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας, η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε με μαζική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία για να καταγγελθούν τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που σκορπάει θάνατο και φτώχεια τόσο στο λαό των ΗΠΑ όσο και στους λαούς του κόσμου. Στην πορεία συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ), Σύλλογοι φοιτητών, το Μ-Λ ΚΚΕ, το Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκίας), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η Ροσινάντε, η ΟΡΜΑ και άλλες συλλογικότητες της αριστεράς και του α/α χώρου.


Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) παρέμεινε μαζικό και με παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα για την αλληλεγγύη στη δίκαιη εξέγερση του λαού των ΗΠΑ καταγγέλλοντας την πολιτική της φτώχειας, του ρατσισμού, του φασισμού και της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μοιράστηκαν δεκάδες προκηρύξεις και εφημερίδες στην προσπάθεια της Οργάνωσης μας να αναδείξει και μέσα από αυτή την πλατιά παρέμβαση πως οι δολοφονίες δεν είναι μια «άτυχη» στιγμή ή μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελούν «κανονικότητα» στο σάπιο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα και πως η προοπτική των λαών πρέπει να είναι επαναστατική για να οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία.

Γιατί όπως γράφει και η ανακοίνωση που μοιράστηκε

«Το γεγονός ότι το μαζικό, παναμερικανικό κίνημα που εξελίσσεται (έχει βαθιά ιστορία και παραδόσεις) παίρνει και κάποιες μορφές που δεν βοηθούν την παραπέρα πολιτική συγκρότηση του, έχει να κάνει με αδυναμίες του λαϊκού κινήματος στις ΗΠΑ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θολώνει την ανάγκη συμπαράστασης στο λαό των ΗΠΑ, και στην αγωνιζόμενη μαύρη κοινότητα. Η οργή που ξεσπάει στους δρόμους του νο1 παγκόσμιου εχθρού όλων των λαών, είναι πέρα για πέρα δίκαιη και πρέπει να γνωρίσει την αλληλεγγύη όλων».


Στο τέλος της πορείας και με έντονη την αστυνομική παρουσία- όπως συνηθίζεται- έξω από την πρεσβεία των φονιάδων των λαών, με πρόσχημα κάποια μικρο-επεισόδια η αστυνομία έριξε χημικά προς τους συγκεντρωμένους, ενώ προχώρησε μετά το τέλος της πορείας και σε προσαγωγές. Το σύστημα ξέρει πως νούμερο ένα εχθρός του είναι ο λαός, γι’ αυτό και η βίαιη καταστολή από τους μηχανισμούς του κράτους είναι συχνό φαινόμενο και στη χώρα μας. Μόνο οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό στην επίθεση του συστήματος!https://antigeitonies3.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου