Μια βαθιά υπόκλιση στον Θάνο – Το βίντεο της ΚΝΕ που συγκίνησε όλο το Φεστιβάλ

 Ηταν η πρώτη φορά που ο Θάνος δεν ήταν παρών βιολογικά. Ήταν όμως μαζί μας, γιατί είναι η ψυχή του Φεστιβάλ. Και το βίντεο της ΚΝΕ του απέδωσε φόρο τιμής, με μια βαθιά υπόκλιση.


Εγώ το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα είμαι εδώ ως το τέλος.

Με αυτή την υπόσχεση του Θάνου Μικρούτσικου -που φρόντισε και την κράτησε- κλείνει το συγκινητικό βίντεο που προβλήθηκε χτες στο Φεστιβάλ στα Ιλίσια. Ένα μαγικό συμπίλημα από εικόνες, συναυλίες, δηλώσεις του ίδιου του συνθέτη, που άφησε τη δική του σφραγίδα και στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το βίντεο είναι, όπως δηλώνεται και στον τίτλο, μια βαθιά υπόκλιση στον μεγάλο συνθέτη που ήταν τόσο ταπεινός, ώστε ένιωθε την ανάγκη να υποκλιθεί αυτός στα παιδιά της ΚΝΕ που τον καλούσαν και τον κόσμο που κατέκλυζε τη σκηνή του Φεστιβάλ για να τον ακούσει και να του δείξει την αγάπη του, να του ανταποδώσει ένα μέρος από όσα πρόσφερε αυτός σε εμάς.

Η ΚΝΕ προλογίζει το βίντεο ως εξής.

Τιμάμε τον Θάνο Μικρούτσικο στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, για πρώτη φορά, χωρίς τον ίδιο “παρών”… Το έργο του θα διεγείρει πάντα την καρδιά και το μυαλό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των νέων που, «ό,τι και να λένε τ’ άστρα, αυτοί τη γλώσσα τους, τους βγάζουν». Θα μας εμψυχώνει και θα μας εμπνέει να «χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία», για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο…


Η λίστα ιστολογίων μου