Η χρεοκοπία των πατριδοκάπηλων


 

Πριν λίγες ημέρες ήρθε στην Αθήνα ο Ζάεφ. Και συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη.

Ορθώς, διότι έτσι πρέπει να κάνουν οι ηγέτες των γειτονικών χωρών. Να συναντιούνται και να τα κουβεντιάζουν σε φιλικό κλίμα.

Οι μηχανισμοί της Ν.Δ., φυσικά, και η λίστα Πέτσα δεν είχαν πού να καταχωνιάσουν την είδηση. Ντράπηκαν.

Η ιστοσελίδα της Ν.Δ. δεν είχε καν την είδηση.

Η ουσία είναι ότι ο Μητσοτάκης εκτίθεται πολύ άσχημα. Όχι γι” αυτά που κάνει τώρα. Αλλά γι” αυτά που έκανε στο μακεδονικό όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Γιατί αποδεικνύει τώρα πόσο κάλπικος, πόσο ψεύτης και πόσο υποκριτής ήταν τότε, που τάιζε τον κόσμο μίσος για να συσπειρώσει ακροδεξιές ψήφους και να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς γι’ αυτό μιλάμε, όταν λέμε για πατριδοκαπηλία και πατριδεμπορία.

Θα πει κάποιος: εντάξει, να μην του αφήσουμε χώρο να κάνει τώρα το σωστό; Βεβαίως.

Αλλά να μιλήσει τίμια και να κάνει αυτοκριτική που πυροδότησε μια τεράστια εκστρατεία μίσους, όχι να κρύβεται σαν την κατσαρίδα.

Δεν θα το κάνει όμως. Γιατί τότε θα έχει προβλήματα με όλη την Ακροδεξιά που χάιδεψε ασύστολα

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τα ελληνοτουρκικά.

Κοιτάξτε τι γίνεται τώρα στο Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε χωρίς καμία αντίδραση την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δεν ζήτησε καν την επιβολή κυρώσεων όπως είπε η αντιπολίτευση.

Αν ήταν η Ν.Δ. αντιπολίτευση, τώρα θα έστηνε κρεμάλες στο Σύνταγμα. Όπως με το μακεδονικό.

Είχανε κάνει και εκεί φασαρίες, αν θυμάστε. Όταν ο Τσιρώνης είχε πει ότι εκεί που είναι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Και όταν ο Κατρούγκαλος είχε πει ότι δικαιώματα στο Αιγαίο έχει και η Τουρκία.

Τότε ο Μητσοτάκης είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για εθνικές παραχωρήσεις τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο.

Τώρα πηγαίνει σε διερευνητικές συνομιλίες με προοπτική την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Πράγματα που παλιότερα θεωρούσε εθνική προδοσία.

Την ίδια στιγμή που η Κύπρος άσκησε βέτο στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Λευκορωσία ζητώντας αντίστοιχες κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Δηλαδή αυτό που απέφυγε να κάνει η Ελλάδα.

Και την ώρα που η Κύπρος είναι στα κάγκελα και φωνάζει, η ελληνική κυβέρνηση σφυράει αδιάφορα και πάει σε διερευνητικές.

Με απλά λόγια: όλος ο πατριωτισμός που πουλούσε η Ν.Δ. για να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ «άπατρι και διεθνιστή» έχει πάει περίπατο.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι εντελώς άλλη η κριτική που ασκούν στον Μητσοτάκη διάφορα ακροδεξιά εθνικιστικά μπουμπούκια και διάφοροι τζάμπα μάγκες του εθνοπατριωτισμού.

Και είναι εντελώς διαφορετική η κριτική που πρέπει να ασκήσει η Αριστερά στον Μητσοτάκη: ότι πρόκειται για τεράστιου μεγέθους πολιτικό απατεώνα.

Διότι ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι πολιτικός απατεώνας, ακόμα και αν έχει σταματήσει να κερδοσκοπεί με την πατριδοκαπηλία.

Πρώτον, έχει μεταφέρει όλο τον εθνοπατριωτικό τσαμπουκά στο προσφυγικό, για να περάσει τα κλειστά κέντρα και για να κρατάει τις συνδέσεις του με την Ακροδεξιά.

Το είδαμε στον Έβρο, το είδαμε και στη Μόρια.

Και, δεύτερον, εξαγγέλλει αγορές εξοπλιστικών συστημάτων «για να θωρακίσει την άμυνα της χώρας», την ίδια στιγμή που, καλώς ή κακώς, έχει συμφωνήσει για αποκλιμάκωση με την Τουρκία.

Και εξαγγέλλει αγορές όπλων μόνος του, χωρίς κάποιο όργανο να συνεδριάσει και χωρίς να πάρει τη γνώμη κανενός.

Και την ώρα που είμαστε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Γιατί αυτό κάνει ο Μητσοτάκης. Κλείνει δουλειές. Και τα εξοπλιστικά είναι δουλειές.

Όπως δουλειές ήταν και όλη αυτή η πατριδεμπορία που πούλαγε για να κερδίσει τις εκλογές.https://mplokia.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου