Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει και δε φτάνει να… βρει ΜΕΘ μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας

 

Έξι ολόκληρους μήνες μετά την επιβολή της καραντίνας ενάντια στον κορονοϊό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τρέχει και δε φτάνει να… βρει ΜΕΘ.

Έξι ολόκληρους μήνες μετά τις υποσχέσεις περί προσλήψεων προσωπικού στα νοσοκομεία και προετοιμασίας του συστήματος Δημόσιας Υγείας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας αυτό που επιβεβαιώνεται ακόμα και από τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών είναι ότι οι ΜΕΘ δεν επαρκούν και ότι τα νοσοκομεία οδηγούνται στα όριά τους, μετά τη μεγάλη αύξηση διασωληνωμένων με Covid-19.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σήμερα λειτουργούν μόλις 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Την ίδια ώρα, μετά και από το φιάσκο των ελλιπών διαγνωστικών τεστ και τις καταγγελίες ότι αυτά δίνονται σε ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα να χρεώνεται τόσο το ΕΣΥ όσο και οι πολίτες, η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα, με τοπικά lockdown και κλείσιμο καταστημάτων το βράδυ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες και τη νεολαία.

Η Αττική, μετά την περιβόητη «τουριστική σεζόν» των ελάχιστων τεστ και της συγκάλυψης κρουσμάτων, ήδη βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας με τις υγειονομικές αρχές να ψάχνουν τελευταία στιγμή για νέες κλίνες ΜΕΘ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ακόμα και οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για τους πολίτες αποδεικνύονται ανεπαρκείς, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες καταγγέλλουν αδιαφορία ή ανικανότητα ανταπόκρισης διαχείρισης περιστατικών κορονοϊού.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS και καταγγέλλουν το ενδεχόμενο η πανδημία να μετατραπεί σε σε κρίση εντατικής θεραπείας, όπως είδαμε να συμβαίνει με τραγικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, ενώ ζητούν να αναπτυχθούν πραγματικές κλίνες ΜΕΘ κι όχι στα χαρτιά.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ξορκίζει οποιαδήποτε πρόσληψη, η πριμοδότηση ιδιωτών της Υγείας και η πλήρης υποταγή στα προστάγματα των μεγαλοξενοδόχων το καλοκαίρι για ανοιχτά σύνορα με «τυχαία» ή καθόλου τεστ για κορονοϊό, καθώς και τα ανεπαρκέστατα μέτρα για τα μάτια του κόσμου, έχουν φέρει για μία ακόμα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στα όριά του.

Η κυβέρνησης της Δεξιάς, έξι μήνες μετά το γενικό lockdown στη χώρα με το 1/3 των κρουσμάτων, εξακολουθεί να φιγουράρει απροετοίμαστη μπροστά σε ένα νέο κύμα του κορονοϊού και αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά επικίνδυνη για την υγεία του λαού.https://www.e-prologos.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου