Να μη χαλάσει η φιέστα στην Ακρόπολη


 Ακρόπολη: Κρύβει κρούσματα το υπουργείο;» ήταν ο τίτλος του προχθεσινού ρεπορτάζ του tvxs.gr. Ακολούθησε ανακοίνωση των εργαζομένων που καλούσε το υπουργείο να δώσει τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων εργαζομένων στον λόφο. 

Το υπουργείο έως αυτή την ώρα αγνοεί και τα δημοσιεύματα και τους εργαζομένους, ανακοινώνει ωστόσο εκδήλωση προγραμματισμένη για σήμερα 30/9 κατά την οποία θα παρουσιαστεί το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου. Μοιραία, τόσο ο τύπος όσο και οι εργαζόμενοι, αναρωτιούνται, αν η αποσιώπηση των κρουσμάτων είχε να κάνει με την προγραμματισμένη αυτή φιέστα καθώς το ενδεχόμενο να κλείσει η Ακρόπολη λόγω κρουσμάτων, θα ακύρωνε την εκδήλωση. 

Η εφημερίδα Documento, έκανε πρώτη λόγο για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε προσωπικό φύλαξης του λόφου που αποσιωπάται από το υπουργείο. Το tvxs.gr επικοινώνησε  με εργαζόμενους που επιβεβαίωναν ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανακοινώνει το υπουργείο αλλά και τον κ. Αντωνόπουλο (υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου) και την κα Μπάνου (προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών) Και οι δύο δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν. Η κα Μπάνου μας παρέπεμψε στον κ. Αντωνόπουλο και αυτός με τη σειρά του στην - ιδιαίτερα φιλική στην υπουργό - Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο (ΠΟΕ ΥΠΠΟ).

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος  διαφημίζει την εκδήλωση που θα παρουσιαστεί ζωντανά, σε live streaming, και από τη σελίδα του υπουργείου και από το κανάλι YouTube του του χορηγού (Ίδρυμα Ωνάση) και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ως το πρώτο από μία σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης. 

Οι εργαζόμενοι από την άλλη που αγωνιούν για την υγεία τους αλλά και την υγεία των επισκεπτών της Ακρόπολης και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος που δηλώνει ότι αφανίζεται και ζητά επίμονα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, δεν αναμένεται να χειροκροτήσουν τον νέο φωτισμό. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι εισακουστούν.

Αν κρίνουμε πάντως από την ηχηρή σιωπή της υπουργού και του πρωθυπουργού, την οποία έλαβαν ως απάντηση στην ανοιχτή επιστολή τους προς αυτούς, το σύνολο των συνθετών, στιχουργών και τραγουδιστών της χώρας... μάλλον το μέλλον έχει πολλή ξηρασία όπως έγραφε ο Μ. Κατσαρός. Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Μη μας χαλάτε τη φιέστα!https://tvxs.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου