Το Δημόσιο δεν παρίσταται, η Λίνα Στουρνάρα αθωώνεται, ο Υπουργός πανηγυρίζει


 Με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς το Δημόσιο δεν παρέστη στη δίκη ως πολιτική αγωγή, αθωώθηκε η Λίνα Στουρνάρα, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για υπόθεση σχετικά με απευθείας ανάθεση του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η απόφαση έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τον υπουργό Ανάπτυξης και τότε υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι «μία ταλαιπωρία ετών μίας αληθινής Κυρίας έλαβε τέλος».

Όπως αναφέρει το «Documento» ήταν μια δίκη όπου δεν παρέστη πολιτική αγωγή για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου, ενώ δεν υπήρχαν επί της ουσίας ούτε μάρτυρες κατηγορίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επρόκειτο για μια υπόθεση ναρκοθετημένη εξ’ αρχής, αφού το κατηγορητήριο ήταν πλημμελές. Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας –η Χριστίνα Παπανικολάου για παράβαση καθήκοντος-, και όχι για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο εξόφθαλμα προέκυπτε από την πολυσέλιδη αναφορά των αρμόδιων αρχών. Σημαντικό στοιχείο -με το οποίο διαφώνησε η πλευρά της κ. Στουρνάρα-, ήταν η τοποθέτηση του εισαγγελέα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, ότι δηλαδή έπρεπε να είχε γίνει δημόσιος διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση.

Τελικά, με την εισαγγελική πρόταση να έχει να κάνει με παραγραφή, η πρόεδρος κήρυξε την κ.Στουρνάρα αθώα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που ήταν παρόντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο, έσπευσε να πανηγυρίσει στο τούιτερ, χωρίς να αναφέριε την απουσία του Δημοσίου.https://thepressproject.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου