Συγκλονιστική η διαδήλωση για τον Παύλο χθες Δυναμώνει η απαίτηση για παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

 


▸ Ένα ποτάμι διαπέρασε χθες το Κερατσίνι, τις εργατογειτονιές του Πειραιά, για να καταλήξει στο κέντρο του και στο δημοτικό θέατρο. Δεν ήταν ποτάμι καταστροφής, αλλά ελπίδας, αγώνα, αλληλεγγύης και νίκης. Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, κυρίως νέοι και νέες (κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!) πήραν μέρος στη χθεσινή, τεράστια για τα δεδομένα, πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Φίλοι και σύντροφοι υπολόγισαν σε 8.000-10.000 τον κόσμο που διαδήλωσε! Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη πορεία στις 18 Σεπτέμβρη για τον Παύλο, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου για την εγκληματική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Στην κεφαλή της πορείας η συγκλονιστική μορφή της Μάγδας Φύσσα και ακολουθούσαν σε πυκνά μπλοκ χιλιάδες κόσμου. Ούτε οι προειδοποιήσεις για καταιγίδες, ούτε ο κορονοϊός δεν κράτησαν τον κόσμο σπίτι, που διαδήλωσε με μάσκες και προσοχή. Μαζική η παρουσία φοιτητικών συλλόγων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, πολλών οργανώσεων της Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Προκλητική για μία ακόμα φορά η παρουσία της αστυνομίας, ειδικά στο κέντρο του Πειραιά, όπου είχαν παραταχθεί με επιθετική διάταξη πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πολλές ακόμα ήταν στα στενά για να κτυπήσουν από πίσω τη διαδήλωση.


Το μήνυμα από τον αγωνιζόμενο λαό και την ανυπότακτη νεολαία είναι σαφές: Η εγκληματική συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταδικαστεί παραδειγματικά και συνολικά. Στις 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μια μαζική διαδήλωση θα το διατρανώσει ακόμα μια φορά. Ο αγώνας για να τσακιστεί ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο νεοφασισμός (όποιες μάσκες κι αν φορά) θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

(Η αρχική φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου)https://prin.gr

Η λίστα ιστολογίων μου