Περιοριστικά μέτρα χωρίς αντίκρισμα με κριτήριο το «περιορισμένο κόστος» για το κεφάλαιο

 


Χωρίς να λαμβάνει κανένα από τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία που έχει άμεση ανάγκη ο λαός (στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία κ.α.), η κυβέρνηση με διάγγελμα του Κυρ. Μητσοτάκη ανήγγειλε την Πέμπτη δύο ακόμα περιοριστικά - διαχειριστικά μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά, με κριτήριο πάντα το «κόστος» για το κεφάλαιο, ενώ η έξαρση της πανδημίας δυναμώνει συνεχώς.

Συγκεκριμένα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση προκρίνει μέτρα με «περιορισμένο κόστος για την οικονομία» - στην πραγματικότητα μέτρα που δεν θα «κοστίζουν» στο κεφάλαιο και το κράτος του - ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

-- Στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4 («Αυξημένης Επιτήρησης» και «Αυξημένου Κινδύνου», αντίστοιχα), θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

-- Στις ίδιες περιοχές, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Η εφαρμογή των μέτρων ξεκίνησε από τις 6 π.μ. του Σαββάτου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι «η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό» και θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

«Εξαφανίζουν» την υπερμετάδοση στους χώρους δουλειάς - «Δεν κολλάει» το στοίβαγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, με αναφορές όπως ότι «το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο», με επίκληση μιας «εικονικής πραγματικότητας» για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και βέβαια στοχοποιώντας και πάλι τη νεολαία για την... «ανεμελιά» της, επιχείρησε να συσκοτίσει πλήρως το γεγονός ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα φέρει ατόφια τη σφραγίδα της κυβέρνησης, με το πετσόκομμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση τις αξιώσεις του κεφαλαίου, την επικίνδυνη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το στοίβαγμα των μαθητών ακόμα και σε 27άρια τμήματα, τις «πλάτες» στην εργοδοτική ασυδοσία, την απουσία μέτρων στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.

Η συνέχεια στην ίδια επιχείρηση «κουκουλώματος» των κυβερνητικών ευθυνών για τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού δόθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, κατά την επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής.

Εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υφυπουργός... «εξαφάνισε» τους χώρους δουλειάς από τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ενώ επανέλαβε τον προκλητικό ισχυρισμό ότι στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο ιός... δεν κολλάει, παρά τη συνεχιζόμενη «σαρδελοποίηση» με ευθύνη της κυβέρνησης!

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η μεγαλύτερη μετάδοση εντοπίζεται κυρίως στη διασκέδαση και, ακολούθως, σε πολύ μικρότερο βαθμό, στην αθλητική δραστηριότητα. Ούτε κουβέντα δηλαδή για τους χώρους δουλειάς, όταν μόλις πριν από 2 βδομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ομολογούσε ότι «η μεγαλύτερη διασπορά είναι μέσα στους χώρους εργασίας» και ενώ από τότε είναι καθημερινές οι καταγγελίες για μαζικές συρροές σε μεγάλους εργασιακούς χώρους!

Αντίστοιχα, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Ν. Χαρδαλιάς ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ή αποδείξεις» ότι σχετίζονται με την επιδημική έξαρση, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών φοράει μάσκα. Προκειμένου δηλαδή να συσκοτίσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τη μετατροπή των συγκοινωνιών σε υγειονομικές βόμβες, ο υφυπουργός «εξαφάνισε» και τις στοιχειώδεις επιστημονικές επισημάνσεις ότι η μάσκα δεν προσφέρει επαρκή προστασία όταν οι άνθρωποι υποχρεώνονται να είναι ο ένας πάνω στον άλλον!

Μάσκα και στα διαλείμματα στα σχολεία, επειδή δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα

Το ίδιο έκανε ο Ν. Χαρδαλιάς και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, λέγοντας ότι... «δεν βλέπουμε μετάδοση μέσα στα σχολεία», τη στιγμή που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εξασφάλισε την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά «κουκουλώνει» την κατάσταση και σήμερα, χωρίς διαγνωστικά τεστ ακόμα και σε τμήματα και σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων!

Κι ενώ μάλιστα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στα σχολεία... «δεν πολυκολλάει», ανακοινώθηκε ότι η διάταξη για την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού στα επίπεδα 3 και 4 θα ισχύει και για τα διαλείμματα στα σχολεία (!), το δε υπουργείο Παιδείας ζήτησε σχετικές... «διευκρινίσεις» από την Επιτροπή των ειδικών, για το πώς δηλαδή παιδιά θα φοράνε για 8 - 9 ώρες χωρίς διακοπή τις μάσκες, επειδή η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας...https://www.rizospastis.gr

Η λίστα ιστολογίων μου