Νεοφιλελευθερισμός και κοινωνική αναλγησία

 


Ουδεμία έκπληξη από την τοποθέτηση του Στυλιανίδη για την τηλεκπαίδευση. «Αυτό δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», αναφώνησε με ικανοποίηση, όταν του είπαν ότι τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν κανονικά τηλεκπαίδευση, με δικά τους κυκλώματα, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων μένουν στο… connecting της Cisco.

Δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται για γκάφα κάποιου που δε διακρίνεται για την πολιτική του οξυδέρκεια. Ενδεχομένως να ήταν μια επίδειξη σκληρού νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να τον προσέξει ο Κούλης και να του ξαναδώσει μια κυβερνητική θέση (που είχε και επί Καραμανλή και επί Σαμαρά).

Για τους νεοφιλελεύθερους αυτό είναι δόγμα: καθετί το ιδιωτικό υπερτερεί έναντι του δημοσίου σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Οι επιτυχημένοι καταφεύγουν στα ιδιωτικά, οι αποτυχημένοι στα δημόσια. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Στα ζητήματα της Παιδείας, χαρτοφυλάκιο που του έδωσε ο Καραμανλής το 2007, ο Στυλιανίδης διακρίθηκε για την εμμονή του στον πιο ακραίο εθνικισμό. Οταν το 2008 ο Συνήγορος του Πολίτη γνωμάτευσε ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ο Στυλιανίδης κατηγόρησε τον ΣτΠ ότι υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του. Στο τέλος, βέβαια, με τη σύμφωνη γνώμη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έγινε αυτό που είχε εισηγηθεί ο ΣτΠ.

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και η νεολαία είχε ξεχυθεί οργισμένη στους δρόμους ο Στυλιανίδης γλεντούσε στα μπουζούκια και δε διέκοψε το γλέντι ούτε όταν έμαθε τα καθέκαστα; Κι ότι την επομένη πήγε στο γήπεδο να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα; Ενα μήνα αργότερα ο Καραμανλής του άλλαξε υπουργείο. Toν έστειλε στο Μεταφορών. Μετά την απόμάκρυνσή του από το Παιδείας, αποκαλύφθηκε ότι τον Οκτώβρη του 2009 είχε κάνει ταξίδι μετά της συζύγου στο Παρίσι. Ταξίδευσαν «μπίζνες κλας», έμεναν στο «Four Seasons» και μετακινούνταν με λιμουζίνα. Συνολικό κόστος για ένα τριήμερο 19.000 ευρώ! Τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός, φυσικά. Και ο Στυλιανίδης, ατάραχος όπως πάντα, δήλωσε ότι αυτά προβλέπει το πρωτόκολλο και έτσι ταξιδεύουν οι υπουργοί στο εξωτερικό…https://eksegersi.gr

Η λίστα ιστολογίων μου