Το «φετιχιστικό αντικείμενο» της κυβέρνησης

 


Επιτέλους, η πλατεία Εξαρχείων έγινε φαλλική

Αν κάτι αντιπροσωπεύει το τρόπο που νιώθει, πράττει και ικανοποιείται η κυβέρνηση είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήνει στην πλατεία Εξαρχείων. Σε αυτή η σπιθαμή γης που έχει γίνει το σύμβολο «εκκαθάρισης των δημόσιων χώρων» και των ιδεών.
Είναι αυτό το τσουρούτικο, μικροαστικό δέντρο της Αθήνας, που σε ημέρες lockdown, το φυλάνε καθημερινά πέντε πεζοί ένστολοι, συνεπικουρούμενοι από άλλους τόσους εποχούμενους συναδέλφους τους. Φαίνεται ότι το δέντρο που «επιβάλλεται» είναι απαραίτητο ώστε να φτάνουν σε ικανοποίηση κυβέρνηση και δήμαρχος, καθιστώντας την πλατεία φαλλική. Τη στιγμή που καράβια χάνονται…


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων είναι για την κυβέρνηση ένα «φετιχιστικό αντικείμενο». Του αποδίδει ιδιότητες που δεν έχει, για να μην πω ότι του αποδίδει έως και μεταφυσικές ιδότητες.

Την πρώτη προσπάθεια την ξεκίνησε πέρσι ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προσπάθησε να επιβάλει, στη συγκεκριμένη πλατεία, το δικό του πνεύμα Χριστουγέννων στήνοντας το φετιχιστικό δέντρο. Αφού κάηκε δυο φορές, παραιτήθηκε και οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή έστησαν το δέντρο που τους εκφράζει.

Εφέτος όμως, λόγω lock down μπόρεσε η κυβέρνηση και ο δήμαρχος να επιβάλουν την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας τους. Το fetich δέντρο, έκανε την πλατεία αποδεκτή και ανεκτή ως αντικείμενο επιθυμίας.

Το δια ταύτα είναι ότι αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός η κυβέρνηση θα έπρεπε να εφεύρει ένα άλλο σύμπτωμα, ένα άλλο νόημα,  προκειμένου να εφαρμόσει το δόγμα της. Διότι όταν το Όργανο Χρυσοχοΐδης λέει «Δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία», αναφέρεται στην εκτροπή και την αποστείρωση ιδεών και δικαιωμάτων. Με ένα διαρκές «παρασύνταγμα» στο όνομα της υγείας, όπου και όποτε βολεύει, εγκαθιστά ένα καθεστώς εξαίρεσης στη δημόσια σφαίρα και υπονομεύει τις ελευθερίες.

Δεν πρόκειται για αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν θυσιάζεται η ελευθερία προς χάριν του γενικού καλού. Αυτό έχει φανεί με όλους τους τρόπους. Ίσως με τον καινούργιο χρόνο αυτή η μοιραία αμηχανία των αυτοδύναμων ψηφοφόρων εξελιχθεί σε μία κάποιου είδους αντίδραση. Αλλιώς ο νοσηρός εκβιασμός της κυβέρνησης θα της επιτρέπει, να μας μπήγει διαρκώς ένας δέντρο με λαμπάκια, θέλουμε δεν θέλουμε.https://mplokia.gr/

chalidia_signature_6

Η λίστα ιστολογίων μου