Τσιρλίντερ της εξουσίας – Νιφλής και Παυλόπουλος με φανελάκι σε ένδειξη “αλληλεγγύης προς το Σωτήρη Τσιοδρα

 

Κάποιοι “ιδρώνουν τη φανέλα” της προπαγάνδας και αυτό βγαίνει προς τα έξω…

Το ότι μεγάλη μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας έχει ξεχάσει πως ρόλος της είναι ο έλεγχος της εξουσίας, δεν αποτελεί είδηση. Το ότι ορισμένοι εκπρόσωποί της πάνω στο ζήλο τους δεν ορρωδούν ούτε προ της αισθητικής τους αυτογελοιοποίησης είναι ωστόσο κάτι αξιοπρόσεκτο, αν μη τι άλλο για την εφευρετικότητά τους στην κατάθεση διαπιστευτηρίων στο σύστημα.

Ο Λόγος για τους παρουσιαστές ραδιοφωνικής εκπομπής του real fm Mάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, που επέλεξαν να φωτογραφηθούν στο στούντιο και να αναρτήσουν φωτογραφία όπου φοράνε φανελάκι πάνω από τα πουκάμισά τους, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Σωτήρη Τσιόδρα:

Η “στήριξη” που διαφημίζουν οι παρουσιαστές, αφορά προφανώς κάποια πικρόχολα σχόλια που γράφτηκαν για την επιλογή του Σωτήρη Τσιόδρα να εμβολιαστεί με γκρίζο λεκιασμένο φανελάκι, γεγονός πράγματι αδιάφορο πολιτικά, που αξιοποιείται κυρίως από διάφορα συριζοτρόλ στα ΜΚΔ, Στην πραγματικότητα, ακόμα και σε αυτό το πεδίο, διακρίνονται οι απειροελάχιστες διαφορές μεταξύ των υποστηρικτών του νέου δικομματισμού στο είδος “αντιπολίτευσης” που ασκούν, αφού αυτοί που τώρα εξανίστανται με την ενδυματολογική κριτική στον Τσιόδρα, είναι οι ίδιοι που έκαναν σημαία τους τα παρδαλά πουκάμισα του Βαρουφάκη, τα κιλά του Φίλη και την έλλειψη γραβάτας του Τσίπρα, μεταξύ πολλών άλλων.

Θα πει κάποιος ενδεχομένως πως ο Τσιόδρας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, άρα η – στα όρια του γκροτέσκου – έκφραση συμπαράστασης δεν δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του τίτλου περί “τσιρλίντερ της εξουσίας”. Η αλήθεια όμως είναι πιο περίπλοκη. Μπορεί ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ασκεί άμεσα εξουσία, πέραν όμως από τον επιτελικό του ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας, που παρά τις περί του αντιθέτου θριαμβολογίες ακόμα και με τις διεθνείς συγκρίσεις κατατάσσει τη χώρα μας στην καλύτερη σε μέτριες θέσεις, επέλεξε συνειδητά να λειτουργήσει και ως απολογητής καθαρά πολιτικών επιλογών. Υπενθυμίζουμε μόνο τη δήλωσή του πριν λίγους μήνες πως “δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε περισσότερα λεωφορεία” σε άψογο α’ πληθυντικό για όσους δεν κατάλαβαν το υπονοούμε. Όλα αυτά είναι απείρως σοβαρότερα από τα φανελάκια, δεν καθιστούν όμως λιγότερο ασόβαρους όσους τα φοράνε για να κολακέψουν τον κατά πρωθυπουργό “Σωτήρη” του κυβερνητικού ψευδεπίγραφου “σαξές στόρι”. Και εις κατώτερα…http://www.katiousa.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου