Η πολιτική τους πιο δολοφονική από τον ιό!

 Έκλαψε λένε ο Κικίλιας (το 'χει το συνήθειο, δεν είναι η πρώτη φορά) μιλώντας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αμέσως μετά όμως σε ερώτηση - ξεκάρφωμα το μόνο που έκανε ήταν να υποσχεθεί ότι κάπου κάποτε θα τους πετάξουν ένα ξεροκόμματο - δώρο για να... τους ευχαριστήσουν και επί
σης ότι κάπου κάποτε θα ρυθμίσουν τις εργασιακές τους σχέσεις (βλ. βαρέα και ανθυγιεινά). Κατά τα άλλα πλήρη υπεράσπιση και άφθονα ψέμματα φυσικά για όλα όσα δήθεν έχει κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της περίθαλψης. Πλήρης υπεράσπιση μιας δολοφονικής πολιτικής απέναντι στα λαϊκά στρώματα που δεν τα τσακίζει μόνο η πανδημία αλλά και η ολοένα μεγαλύτερη φτωχοποίησή τους μιας και για την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί η πανδημία αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία. 

Το "σχέδιο" για τον εμβολιασμό στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει ντάλα καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί. Οι λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από τέλη Απρίλη αρχές Μάη και βλέπουμε. Αν όμως κρίνουμε από τα ως τώρα "σχέδια" που μας παρουσίασαν αλλά και από τον τρόπο που τα οργανώνουν (ραντεβού και τα ελάχιστα κέντρα εμβολιασμού) μάλλον θα μας πιάσει και το 2022! Άλλωστε είναι ικανοποιημένοι που μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το ...0,059% του πληθυσμού!

Ως τότε; 

Θα εξακολουθήσει να πεθαίνει το 80% των ασθενών από τον κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ (που στη... συγκινητική συνέντευξη τις παρουσίασε ως πάνω από 1300!), θα εξακολουθούν να πεθαίνουν από άλλες αρρώστιες ασθενείς που δεν βρίσκουν που να νοσηλευτούν συμπληρώνοντας άλλου είδους στατιστικές που συνήθως μένουν στην αφάνεια των ΜΜΕ. 

Θα εξακολουθήσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε χώρους δουλειάς (εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, τηλεφωνικά κέντρα, μεταφορικές εταιρείες κ.λπ.) χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, ο ένας πάνω στον άλλο και με τα εργασιακά τους δικαιώματα να πετσοκόβονται. Μεταφερόμενοι σε αυτές με μέσα μαζικής μεταφοράς άθλια και πάλι ο ένας πάνω στον άλλο! 

Οι δε εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να θερίζονται ο ένας μετά τον άλλο είτε αρρωσταίνοντας είτε πεθαίνοντας στη μάχη κατά της πανδημίας με την κυβέρνηση απέναντί τους όταν διεκδικούν αυτά που (τελικά δεν) είναι αυτονόητα. 

Όσο για τα εμβόλια;

Μας έλεγαν ότι έχουν εξασφαλίσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, όμως η πρώτη παραλαβή ήταν 9.750 και η δεύτερη 83.850. Τα …εκατομμύρια θα συμπληρωθούν με τις παραλαβές μέχρι το τέλος Μαρτίου και από τα δύο εμβόλια που έχει, προς το παρόν, εγκρίνει η ΕΕ.

Κι αυτό πρέπει να το θεωρούμε φυσιολογικό, γιατί αυτή είναι η παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών αυτή τη στιγμή. Ας μη συζητήσουμε, για την ώρα, για τα όρια της παραγωγικότητας ενός συστήματος που ζει και αναπαράγεται μόνο από το κέρδος και ας δεχτούμε το …φυσιολογικό. Κι επίσης ας θεωρήσουμε ότι τα εμβόλια πράγματι θα την κάνουν τη δουλειά τους, πράγμα που, όμως, προϋποθέτει ότι θα εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Μέχρι τότε και με τους ρυθμούς αυτούς, πόσοι νεκροί θα προστεθούν στη μαύρη λίστα των θυμάτων του ιού;

Αλλά είπαμε, ας δεχτούμε ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει… Μας είπαν ότι έχουν σχέδιο και πρόγραμμα και σαφείς προτεραιότητες σε αυτούς που θα εμβολιαστούν. Πρώτα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιποι. Στην αρχή και οι πολιτικοί αρχηγοί για να δώσουν το μήνυμα ότι εμπιστεύονται το εμβόλιο.

Στην πράξη, όμως, τι έγινε; Απανωτές αναβολές εμβολιασμού υγειονομικών, γιατί τα εμβόλιά τους τα πήραν όχι μόνο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και οι οικογένειές τους! Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι ότι η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, ο οποίος μετέφερε εντολές του πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι αυτό συνέβαινε! Να ρωτήσουμε ποιες είναι οι κυρώσεις σε όσους εμβολιάστηκαν με …βύσμα; Ανόητη ερώτηση! Αυτά είναι για το …λαουτζίκο, όχι για τους «άριστους».

Και μιλώντας για κυρώσεις και πρόστιμα… Μας έλεγαν ότι πρέπει να αποφευχθούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης. Και ανέστειλαν άρθρα του Συντάγματος γι΄ αυτό, δυο φορές, μια στις 17 Νοέμβρη και μια στις 6 Δεκέμβρη. Και έστειλαν χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς να χτυπήσουν και να πνίξουν στα χημικά τις συγκεντρώσεις που τηρούσαν όλους τους υγειονομικούς κανόνες, να συλλάβουν και να ταράξουν στα πρόστιμα εκατοντάδες διαδηλωτές…

Όμως προχτές, τα Φώτα, τι έγινε; Συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων έξω από τις εκκλησίες, αλλά όχι αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Αντί για ΜΑΤ, «καπελάκηδες» με ντουντούκες που ζητούσαν απ’ τους πιστούς να μη συνωστίζονται και, στη χειρότερη περίπτωση, ένα σπρώξιμο στην πλάτη στους …ακραίους που πέταξαν σταυρούς στο νερό. Και λίγα πρόστιμα και προσαγωγές, για τα μάτια του κόσμου…

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ταραντίλης αναφερόμενος στον Τσίπρα αναρωτήθηκε: «Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας;». Αλίμονο! Είπαμε, αυτά είναι για τον λαουτζίκο και δη τον αριστερών πεποιθήσεων και αγωνιστικών συνηθειών…

Και το κερασάκι στην τούρτα: Τα Δημοτικά σχολεία άνοιξαν στις 11 Γενάρη! Μια απόφαση που, γιατροί (ακόμη και κυβερνητικοί συνδικαλιστές σαν τον πρόεδρο του ΠΙΣ) και άλλοι εξακολουθούν να την αμφισβητούν χαρακτηρίζοντάς τη επικίνδυνη. Πάντως η απόφαση εφαρμόστηκε! Την 1η Γενάρη επιτρέπονταν μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε ένα σπίτι και δέκα μέρες μετά επιτράπηκαν 26 άτομα από 26 οικογένειες στην ίδια τάξη!

Έλλειψη κοινής λογικής στα όρια του παραλογισμού, τυφλός φανατισμός, αλαζονεία, ανικανότητα, αδιαφορία, διαφθορά. Όλα σωστά είναι και όλα λίγα για να χαρακτηρίσουν μια κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά ένα σύστημα το οποίο δε νοιάζεται για την υγεία του λαού, παρά μόνο για τα δικά του παιδιά. Που βρήκε το φονικό ιό ως ευκαιρία για να ξεπαστρέψει δικαιώματα και κατακτήσεις, για να γυρίσει τον κόσμο δεκαετίες πίσω.

Είναι τόση η ξετσιπωσιά τους που δεν κρύβεται πίσω από το εμβόλιο. Που κι αυτό το χρησιμοποιούν ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου θα ξεπλύνουν όλες τους τις αμαρτίες, όλο τους το ταξικό μίσος απέναντι στον εχθρό λαό. Τώρα θα μας ξαναπούν ότι δεν χρειάζονται άλλες ΜΕΘ και θα αγοράζουν όπλα για την αστυνομία. Θα μας ξαναπούν ότι δε χρειάζονται άλλα λεωφορεία και θα αγοράζουν περιπολικά. Θα μας ξαναπούν πως δε χρειάζονται άλλα τεστ, θα μας ξαναπούν τα ψέματα ότι προσέλαβαν κόσμο στα νοσοκομεία, ενώ δε θα έχουν καν σύριγγες για τα εμβόλια. Κι αν τα θύματα του ιού αυξάνονται θα μας μιλήσουν για την ατομική μας ευθύνη για την τήρηση των μέτρων… Εκείνοι έκαναν το χρέος τους. Επέβαλλαν το λοκντάουν και έφεραν το εμβόλιο!

Το σύστημα της εκμετάλλευσης που με τόση συνέπεια υπηρετούν μας θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών, των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της διαιώνισης της καταπίεσης. Είναι ένα σύστημα πιο δολοφονικό από τον ιό. Και η συλλογική μας ευθύνη είναι να αντισταθούμε στην επέλασή του, να παλέψουμε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. 

Το δεύτερο μέρος του κειμένου βασίστηκε στη στήλη Άποψη της Προλεταριακής Σημαίας.https://antigeitonies3.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου