Φονικό τροχαίο στη βουλή: Ένοχη σιωπή και οσμή συγκάλυψης

 

▸Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση του θανάσιμου ατυχήματος την Παρασκευή έξω από τη Βουλή με θύμα έναν νεαρό μοτοσικλετιστή, συνέπεια σφοδρής σύγκρουσης με υπηρεσιακό όχημα της προσωπικής ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να συνέχισε και να μπήκε στην είσοδο του Κοινοβουλίου, παρά το γεγονός ότι η μηχανή ανετράπη και ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο έδαφος, στο σημείο διασταύρωσης με την Ακαδημίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτηση της στο facebook παραδέχεται δύο μέρες μετά ότι το ατύχημα προκάλεσε υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονο Ιάσονα.  Ωστόσο στην ανακοίνωσή της η βουλευτής κάνει λόγο για «βαρύτατο τραυματισμό» την ώρα που ο νεαρός είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Μετά από δύο 24ωρα σιωπής ανακοινώθηκε ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα. Ωστόσο ο αστυνομικός δεν πέρασε από αυτόφωρο όπως προβλέπεται ενώ εγκατέλειψε το θύμα του και βρήκε “άσυλο” στο γκαράζ της βουλής!

‘Οπως αποκαλύπτει συγγενής του Ιάσονα  «ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του ανοίξανε αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία». Ακόμα κανένα άτομο από την αστυνομία δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος για πληροφορίες σχετικά με το θανάσιμο “hit and run” (εγκατάλειψη θύματος) έξω από τη βουλή.

Η αδερφή του θύματος, Κατερίνα κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στην ιστοσελίδα ROSA η αδελφή του θύματος. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.https://prin.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου