Αντιφασιστικός ξεσηκωμός: Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά!

 


Χιλιάδες νέοι φοιτητές και μαθητές, μέλη σωματείων, οργανώσεων της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασίστες όλων των ηλικιών έδωσαν την Τετάρτη το απόγευμα από την πλατεία Τερψιθέας την πιο δυναμική απάντηση στη φασιστική πρόκληση και στις επιθέσεις εναντίον φοιτητών από τον φασιστικό-χρυσαυγίτικο θύλακα που δρα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.  Φασιστικά στοιχεία από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης είχαν μαζευτεί με οργανωμένο τρόπο έξω από τα σχολεία την Τρίτη αλλά και το μεσημέρι με απόγευμα της Τετάρτης με εντολή της εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της, ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μετά και τα συγχαρητήρια που έδωσε η Χρυσή Αυγή την Τρίτη για την επίθεση στους φοιτητές από άτομα που χαιρετούσαν ναζιστικά.

Η πορεία φώναξε και έκανε πράξη το σύνθημα «ούτε στην Σταυρούπολη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» με τη μαζικότητα να σαρώνει τους κουκουλοφόρους φασίστες που πέταγαν μέσα από τα στενά πέτρες στους φοιτητές λίγη ώρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν τη στάση της αστυνομίας που για άλλη μια φορά κοιτούσε παθητικά την ώρα της επίθεσης των φασιστοειδών και επενέβη μόνο όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να κυνηγούν τους κουκουλοφόρους.  Το απόγευμα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη ενώ το πρωί είχαν γίνει 6 συλλήψεις και 40 προσαγωγές.


 

Το νεανικό ποτάμι με πρωτοφανή μαζικότητα και παλμό θύμιζε αντιφασιστική περίπολο καθώς έφτασε στην κεντρική Λαγκαδά, πέρασε από το ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπουλη.Οι νεοναζί τραμπούκοι δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να ξεριζωθούν οι θύλακες του μίσους από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας.https://prin.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου