“ΣΗΜΕΡΑ” – ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑ “ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ” ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ –

 Ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και συνεχίζουν στην Αθήνα. Χθες το απόγευμα οι φασίστες επιτέθηκαν σε συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην Θεσσαλονίκη. Την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν το ντεμπούτο τους σε σχολεία στην Σταυρούπολη και στον Εύοσμο, όπου γίναμε όλοι μάρτυρες της άθλιας επίθεσης στους φοιτητές και όχι μόνο.

Είναι φανερό ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο πιο ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σχεδιασμένη προσπάθεια επανόδου, η οποία στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ιδιαίτερα θλιβερό στοιχείο, η εμπλοκή νέων παιδιών, που οι ψυχές τους δηλητηριάστηκαν από το φασιστικό μίσος.

Η δράση γεννά αντίδραση και είναι δεδομένο ότι τόσο η κοινωνία, όσο και οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να αφήσουν αναπάντητες τις νέες προκλήσεις. Ο φασισμός δεν είναι πρόβλημα κάποιου άλλου, είναι πρόβλημα της δημοκρατίας, είναι πρόβλημα της κοινωνίας, είναι δικό μας πρόβλημα. Και έχουμε πλέον εμπειρία από το πέρασμα των χρυσαυγιτών στις γειτονιές μας. Από τον πόνο και τον θάνατο που σκορπούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η στάση της κυβέρνησης. Από την πολιτική των ίσων αποστάσεων μέχρι τη θεωρία των δύο άκρων, με ενδιάμεσο σταθμό την διαπίστωση προκλητικότητας από αυτούς που δάρθηκαν, τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη μοιάζει να κάνουν ό,τι μπορούν για να ενθαρρύνουν μια ανώμαλη πολιτική κατάσταση. Θέλει η ΝΔ τις ψήφους των ακροδεξιών; Θέλει αυτές τις ψήφους και ταυτόχρονα την εξυπηρετεί μια πολιτική αναστάτωση, μπροστά στο κύμα της ακρίβειας και στην αποτυχία του εμβολιασμού, που αναμένεται να  φουντώσει τις συνέπειες της πανδημίας;

Ό,τι και να θέλει η κυβέρνηση, η άγνοια δεν δικαιολογείται πλέον και οφείλει να λάβει μέτρα, πρώτα απ’ όλα αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και κατονομάζοντας τους ενόχους. Τους νεοναζί χρυσαυγίτες, τους φασίστες. Οφείλει να προστατέψει τους πολίτες από αυτή την φασιστική βία. Οφείλει να παρέμβει στα σχολεία. Οφείλει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Διαφορετικά θα έχει την πλήρη ευθύνη εάν χυθεί κι άλλο αίμα.https://independentnews.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου