Συγκλονιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη (φωτό+βίντεο)-Η αστυνομία χτύπησε πάλι με δακρυγόνα

 


«Eκκαθαριστικές επιχειρήσεις» και αστυνομική καταστολή στο Σύνταγμα με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης

Ένα συγκλονιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, το πέμπτο στη σειρά από την μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη και το πιο μεγάλο από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Στο κάλεσμα των σωματείων των σιδηροδρομικών ανταποκρίθηκαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι/ες και νέες/οι, που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον χώρο μπροστά στη βουλή και σταδιακά επεκτείνονταν και στην κάτω πλατεία, στην Όθωνος και μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια, προς την Πανεπιστημίου και τον Εθνικό Κήπο σε ένα συμπαγές σώμα, που δεν το ένωνε μόνο η τόσο κοντινή παρουσία αλλά και η οργή και τα πολιτικά συνθήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την κυβέρνηση και την πολιτική που δολοφονεί.


Ήταν εκεί εκτός από τα σωματεία των σιδηροδρομικών, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες του κινήματος. Μαζικό μπλοκ είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ήρθε στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση από το άγαλμα Κολοκοτρώνη.

Συνδικαλιστές σιδηροδρομικοί μίλησαν για τις διαχρονικές καταγγελίες που είχαν κάνει και αγνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις, ενώ κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Αργότερα ακούστηκαν τα μικρά ονόματα των εργαζόμενων στα τρένα που σκοτώθηκαν στην τραγωδία στα Τέμπη και προς το τέλος της κινητοποίησης αφέθηκαν στον ουρανό πολλά μαύρα μπαλόνια.

Το μέγεθος, ο παλμός και η επιμονή του συλλαλητηρίου θέτει επί τάπητος την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας για να ανατραπεί η κυβέρνηση των δολοφόνων και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του κέρδους και της ΕΕ, την οποία στηρίζουν και υλοποιούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για κρατικοποίηση και ενιαιοποίηση του σιδηρόδρομου, χωρίς αποζημίωση στα μονοπώλια που τον λεηλατούν, για να τεθεί υπό εργατικό έλεγχο, για τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Τα συνθήματα «Αυτό το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί – όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» και «Ανυπακοή – απεργία γενική» έδιναν το στίγμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με πρώτους επόμενους σταθμούς τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και την απεργιακή μάχη της 8ης Μάρτη.

Προς το τέλος του συλλαλητηρίου κι ενώ οι σιδηροδρομικοί αποχωρούσαν προς τον εθνικό κήπο και άλλα μπλοκ με πορεία προς Προπύλαια-Ομόνοια η αστυνομία άρχισε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» και καταστολή στο Σύνταγμα πετώντας πολλά χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. Μάλιστα κυνήγησαν τον κόσμο που έφευγε προς τους σταθμούς του μετρό, προκαλώντας και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν.

Κάποια στιγμή κι ενώ στο Σύνταγμα είχε μείνει λιγότερος κόσμος και δεν γίνονταν επεισόδια, μηχανές της ομάδας «Δράση» (της ένστολης συμμορίας τραμπούκων) εφόρμησαν στο Σύνταγμα και άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα πόδια των συγκεντρωμένων! Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετός κόσμος επέστρεψε στο Σύνταγμα και παρέμενε στον δρόμο.

Το Σύνταγμα γεμάτο. Όλοι στους δρόμους! Καμιά συγκάλυψη σε αυτό το έγκλημα. Κάτω η πολιτική που θέλει τα κοινωνικά αγαθά εμπορεύματα & το κέρδος ανώτερο της ανθρώπινης ζωής. #antireport #τεμπη_εγκλημα #Τέμπη #hellenic_train #GreeceTrainAccident #παμε_και_οπου_βγει @narnews

Όταν το κίνημα και η οργή φουντώνουν τέτοιες ενέργειες αστυνομικές δεν τρομοκρατούν, αλλά εξοργίζουν και παθιάζουν ακόμα περισσότερο!https://prin.gr

 

Η λίστα ιστολογίων μου