Η Κούβα πρωτοπόρα στην παιδική ανοσοποίηση

 


Η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανοσοποίησε παιδιά άνω των δύο ετών ενάντια στον κορονοϊό

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, η Κούβα έγινε η χώρα με τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό εμβολίων COVID-19 που χορηγήθηκαν ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με το «Our World in Data» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Αυτά τα δεδομένα δείχνουν τα κατορθώματα της εκστρατείας εμβολιασμού μας, σύμφωνα με την οποία έχουν χορηγηθεί στον πληθυσμό 5.119.956 δόσεις εμβολίων τοπικής παραγωγής Abdala, Sovereign 02 ή Sovereign Plus», δήλωσε η Ileana Morales, διευθύντρια Επιστήμης και Τεχνολογικής Καινοτομίας στο Κουβανικό Υπουργείο Υγείας. (MINSAP).

Τον Μάρτιο, το Ινστιτούτο Εμβολίων Finlay (IFV) και το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) πραγματοποίησαν μελέτη παρέμβασης σε ομάδες κινδύνου στην επαρχία Αβάνα, Σαντιάγο ντε Κούβα, Γκράνμα και Γκουαντάναμο για να επαληθεύσουν την αποτελεσματικότητα του Abdala και του Sovereign 02 εμβόλια, τα οποία είχαν αποδειχθεί ότι έχουν ποσοστό αποτελεσματικότητας άνω του 90 τοις εκατό σε κλινικές δοκιμές.

Χάρη σε αυτή τη μελέτη, 452,392 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε άτομα με μη μεταδοτικές χρόνιες ασθένειες, εργαζόμενους στο BioCubaFarma, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές ιατρικής επιστήμης.

Στις 9 Ιουλίου, το Κέντρο Κρατικού Ελέγχου Φαρμάκων, Εξοπλισμού και Ιατρικών Συσκευών (CECMED) ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου Abdala μετά από έλεγχο της αναδρομικότητας και αποτελεσματικότητάς του. Εβδομάδες αργότερα, έδωσε την ίδια άδεια στα εμβόλια Sovereign 02 και Sovereign Plus.

Η Κούβα άρχισε τον μαζικό εμβολιασμό ενηλίκων πολιτών στις 29 Ιουλίου και άρχισε τον εμβολιασμό του παιδιατρικού της πληθυσμού τον Σεπτέμβριο, και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανοσοποίησε παιδιά άνω των δύο ετών από τον κορονοϊό.

Μετά την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού, τα σχολεία θα ξαναρχίσουν τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο και οι αρχές θα ανοίξουν σταδιακά τα σύνορα αυτής της χώρας για τους τουρίστες από τις 15 Νοεμβρίου, όταν το 92,6 % του πληθυσμού είναι πιθανό να ανοσοποιηθεί πλήρως COVID-19.

Επί του παρόντος, οι μόνες ομάδες πληθυσμού που δεν ανοσοποιούνται είναι ογκολογικοί ασθενείς που δεν έλαβαν έγκριση από τον ειδικό γιατρό τους και άτομα αλλεργικά στη θυμεροσάλη, η οποία αποτελεί ενεργό συστατικό των τριών εμβολίων.

πηγή: telesurenglish.net

Η λίστα ιστολογίων μου