Κανένας στη δουλειά μέσα στο χιονιά


 Πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους σε επικίνδυνες εργασίες εξωτερικού χώρου.

Παγωμένοι δρόμοι, χιόνι και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα δε συγκινούν την εργοδοσία, η οποία απαιτεί την κανονική προσέλευση των εργαζομένων στη δουλειά. Κάθε χειμώνα τσακίζονται εργάτες, ντελιβεράδες-κούριερ και άλλοι βιοπαλαιστές που έχουν ανάγκη ένα κομμάτι ψωμί.

Στις ήδη άθλιες συνθήκες που βιώνουν εργασιακά, έρχεται ο χιονιάς να υπενθυμίσει ότι η ζωή των εργαζομένων δεν καμία σημασία, σε καμία συνθήκη για το κεφάλαιο.

Ο εργοδοτικός εκβιασμός "ή δουλεύεις κανονικά ή φεύγεις" ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνες και τα μέτρα προστασίας μηδενικά, δε μπορεί να μένει αναπάντητος.

Το "Δεν παραγγέλνουμε στη βροχή και τον χιονιά" επικρατεί ως προτροπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις καλοπροαίρετες συζητήσεις. Αυτή η στάση από μόνη της όμως δεν επαρκεί, αν δε συνδυαστεί με μαζικό και οργανωμένο αγώνα για εργασιακά δικαιώματα.

Οι διανομείς δε θέλουν τιπς, θέλουν δουλειά με δικαιώματα. Να παλέψουμε ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα και τη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος!

Να μη λειτουργούν οι εξωτερικές εργασίες σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, χωρίς να χάνουν οι εργαζόμενοι το μεροκάματο και το ένσημό τους

Δουλειά με μέτρα ασφαλείας-μισθό-ένσημα για όλους.

Επιμένουμε Διεκδικούμε,https://antigeitonies3.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου