Το άθλιο νομοσχέδιο για την Υγεία απορρίφθηκε από τους υγειονομικούς και τον λαό Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κάλεσμα σε κλιμάκωση και γενίκευση του αγώνα


 Είχαν συνηθίσει τις ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων να τις περνούν λίγο πολύ στα σκοτεινά, με τους μόνους που να τις αντιλαμβάνονται να είναι οι μαχόμενοι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας. Αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι!

Η μαχητική στάση των αγωνιζόμενων υγειονομικών που δεν πήγαν σε μια τυπική διαμαρτυρία και η οδυνηρή εμπειρία του λαού από την πανδημία έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστεί ένα ρεύμα ανυπακοής και ανατροπής στα νοσοκομεία και μια λαϊκή επιλογή να μην περάσει και σε κάθε περίπτωση να καταργηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γκάγκα.


Την ώρα που η συντεταγμένος κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος ετοιμάζεται να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο μέσα στη βουλή, ήταν έξω από αυτή που χιλιάδες υγειονομικοί, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, ύψωναν εκείνο το αγωνιστικό τείχος που θα αποκρούσει την επίθεση των αρπακτικών στο ΕΣΥ. Στους δρόμους του αγώνα είναι η ελπίδα! Το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό” αποκτά το πιο πραγματικό του νόημα τώρα. Δίπλα στα πανό της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ, της ΠΟΕΔΗΝ, πολλά πανό σωματείων νοσοκομείων, αλλά και άλλων σωματείων, όπως του “Αριστοτέλη” (από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση), του ΣΕΡΕΤΕ από την έρευνα, της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων κλπ.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί γίνονται ένα με τον λαό, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην Υγεία και τη ζωή», είπε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. «Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα που οδηγεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε αιφνίδιο θάνατο και το ιδιωτικοποιεί», συμπλήρωσε. Από το βήμα μίλησαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικάτων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό, τόνισε πως το άθλιο αντιδραστικό νομοσχέδιο έχει ήδη απορριφθεί από τον λαό, τη φτωχολογιά, τους υγειονομικούς και έχει πεταχτεί στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας. Η θλιβερή μειοψηφία στη βουλή το μόνο που ξέρει είναι να κάνει deal με τους μεγάλους ομίλους, τις πολυεθνικές, γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει “κοινωνική πολιτική” προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και “κράτος πρόνοιας” για το κεφάλαιο. Αυτή η θλιβερή μειοψηφία έχει ήδη ηττηθεί. Δεν χρειάζονται όμως μόνο λόγια από καθέδρας. Απαιτείται ταξική συσπείρωση, γιατί δεν είμαστε όλοι ενωμένοι. Η πλειοψηφία του λαού και των υγειονομικών πρέπει να απορρίψουν και τους επιχειρηματίες μέσα στον κλάδο, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να απελευθερώσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης.

Και συνέχισε: Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες, με απεργίες πιο συνολικές, με πολιτικούς στόχους, με στόχους ανατροπής. Δεν πρόκειται για μια ιδεολογική εμμονή μιας κυβέρνησης, όπως λένε κάποιοι. Είναι στρατηγική επιλογή, και την εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς. Παίρνουν τα σπίτια του λαού, παίρνουν τους μισθούς, παίρνουν την παιδεία, θέλουν να πάρουν και ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία.

Μιχάλης Ρίζος: Τα πράγματα αλλάζουν με εμάς, σε αυτή τη βουλή, στη βουλή του δρόμου, στην “ψήφο” του αγώνα, με την κλιμάκωση των ταξικών αγώνων. Εμείς το χειροκρότημα του λαού θα το υπερασπίσουμε μέχρι τέλους

Και κατέληξε ο Μιχάλης Ρίζος: Τώρα τελευταία έχουν έρθει και πάλι κάποιοι να πουλήσουν ελπίδες. Ότι με την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Τα πράγματα αλλάζουν με εμάς, σε αυτή τη βουλή, στη βουλή του δρόμου, στην “ψήφο” του αγώνα, με την κλιμάκωση των ταξικών αγώνων. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη του εργαζόμενου λαού, στη δύναμη του μαχόμενου υγειονομικού, που έδωσε τη μάχη του covid, από την καθαρίστρια και τον τραυματιοφορέα, μέχρι τον γιατρό της εντατικής, ανιδιοτελώς, και δεν πείστηκε ούτε περίμενε τα χειροκροτήματα του Μητσοτάκη. Το χειροκρότημα του λαού του έχουμε στην καρδιά μας και θα το υπερασπίσουμε μέχρι τέλος. Εμείς θα βγούμε νικητές, με την άμεση κλιμάκωση του αγώνα.https://prin.gr

Η λίστα ιστολογίων μου