Καθυστερημένη συγγνώμη, γιατί όλα είναι επικοινωνία

 


Σε μια ανάρτηση προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός σχετικά με τη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 57 ανθρώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 5 μέρες μετά, αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη και να σχολιάσει το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει το 2023, ρίχνοντας βέβαια το φταίξιμο και σε προηγούμενες κυβερνήσεις. “Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς.” έγραψε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια σημείωσε πως “η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες” και πως θα ζητήσει “από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα.”

Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει και καλές και θετικές πλευρές που οφείλουμε να παρατηρήσουμε αναφερόμενος “στους επιβάτες που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν τους συνεπιβάτες τους. Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έσπευσαν ενωμένοι να δώσουν αίμα. Αλλά και στα νέα παιδιά που διαδήλωσαν βουβά και ειρηνικά, κρατώντας ένα κερί και με σύνθημα «φταίει η κακιά η (χ)ώρα” και πως στόχος του είναι να αλλάξει αυτή η κακιά η (χ)ώρα.Πηγή: www.rosa.gr 

Η λίστα ιστολογίων μου