Κυρ. Μητσοτάκης: Απειλεί με τρίτες εκλογές αν δεν πάρει αυτοδυναμία

 


Tην στρατηγική του μέχρι την κάλπη της 25ης Ιουνίου αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απειλεί με τρίτες εκλογές αν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν υπάρχει μία οριακή πλειοψηφία και συγκεκριμένα αν θα ξαναπάει σε εκλογές ή αν θα μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι, ακριβώς, ένα απειλητικό σενάριο που ανοίγει τον δρόμο σε νέες περιπέτειες. Σε ακυβερνησία ή σε παραλυτικούς συμβιβασμούς, ακόμη και σε τρίτες εκλογές. Κάτι που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αποκρούσουν με την ψήφο τους. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και την τοποθέτησή του κ. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές, είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα άλλη πολιτική επιλογή στη χώρα παρά μόνον η αυτοδύναμη ΝΔ. Δεν ήμουν εγώ αυτός ο οποίος έκοψα τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ ούτε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια πολύ συνεπή στρατηγική να στρέψει το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο προς τα αριστερά και σίγουρα να μην επιθυμεί καμία επικοινωνία με εμένα προσωπικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε σε άλλο σημείο λέγοντας: «Γίνεται έτσι παραπάνω από σαφές ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, τότε μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες. Κατά τον κ. Ανδρουλάκη, ίσως και σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο. Λυπάμαι, αλλά ακυβερνησία και νέα πολιτική ταλαιπωρία νομίζω ότι δεν θέλουν ούτε οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί, λοιπόν, η αγωνία του κ. Ανδρουλάκη να είναι τα ποσοστά του στην αντιπολίτευση, όμως η αγωνία των πολιτών είναι αύριο να έχει η χώρα σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Και για να συμβεί αυτό πρέπει στις 25 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία. Μετά και την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη, άλλη λύση δεν υπάρχει».

O Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας, επιδιώκει σαρωτικές αλλαγές κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και μέσω των προηγούμενων δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη για τα σχέδια της ΝΔ να αλλάξει μέχρι και το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία πολύ μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές, τόσο πιο εύκολα θα είναι να τις υλοποιήσω».https://left.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου