Βόλος: Κρατούσε έγκλειστη τη σύζυγο και το παιδί του για δύο χρόνια και την κακοποιούσε


Οι γείτονες που αποφάσισαν να μην κοιτάξουν τη δουλειά τους έσωσαν το 22χρονο κορίτσι και τον 2 ετών γιο της.Έναν εφιάλτη βίωνε μια 22χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Αλβανία, στον Βόλο, καθώς για δύο ολόκληρα χρόνια ο σύζυγός της την κρατούσε έγκλειστη και την κακοποιούσε, ενώ είχε προσπαθήσει και να τη στραγγαλίσει.

Μαζί με την 22χρονη, ο 28χρονος σύζυγός της κρατούσε έγκλειστο και το 2 ετών παιδάκι τους, το οποίο φέρεται πως δεν είχε βγει από το σπίτι ούτε για να επισκεφτεί γιατρό. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21/09, όταν οι γείτονες αποφάσισαν να μην κοιτάξουν τη δουλειά τους και να επέμβουν, αφού άκουγαν κραυγές από το εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι, μετά από επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

Όπως αποκαλύφθηκε, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος, ύστερα από κρεσέντο βιαιοπραγίαςέπιασε τη νεαρή από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, κάτι που  αποδείχθηκε, μετέπειτα, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νεαρή γυναίκα, η οποία έφερε πράγματι σημάδια στραγγαλισμού. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 28χρονος χτυπούσε κάθε μέρα την 22χρονη σύζυγό του, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις αγριότερου ξυλοδαρμού, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε την Πέμπτη. Ωστόσο, αυτή τη φορά, έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της. Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί.

Πριν από δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με τη νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος. Εκεί άρχισε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ Ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους τελευταίους πέντε μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια. Πέρα από τα φρικτά βασανιστήρια που βίωνε η γυναίκα σε ένα σπίτι που είχε μετατραπεί σε φυλακή της, ο σύζυγός της την είχε επίσης αποκόψει από οποιουδήποτε είδους κοινωνική συναναστροφή και την εκβίαζε καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.

Την εκβίαζε και τη χειραγωγούσε. Την είχε αποκλείσει από τους δικούς της και δεν της επέτρεπε να έχει φίλες. Την είχει κλεισμένη μέσα στο σπίτι και της υπαγόρευε πώς θα φέρεται αλλιώς θα την χτυπούσε πάλι. Την είχε τσακίσει ψυχικά. Την είχε φοβήσει. Την είχε κάνει να πιστεύει ότι αυτός την εξουσιάζει. Νόμιζε πως ήταν κτήμα του. Και θα την σκότωνε επειδή του ανήκει. 

Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των Αρχών και, μετά τη σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που – σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα – ισούται με βαριά σωματική βλάβη. Ο ίδιος οδηγήθηκε την Παρασκευή (22/09) ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη (26/09).https://www.2020mag.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου