ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε τις αριστερές, ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε Δήμους-Περιφέρειες


«Στηρίζουμε μαχητικά τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις στις περιφέρειες και δήμους που συμμετέχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική" με υποψήφιο τον Κώστα Τουλγαρίδη, την "Ανατρεπτική Συμμαχία" στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, την "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο λιμάνι" στον Πειραιά με υποψήφιο τον Θανάση Διαβολάκη, την "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με υποψήφιο τον Θ Αγαπητό, την «Πόλη Ανάποδα» στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την Μαρία Κέκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής οργής, αγανάκτησης και κοινωνικής σύγκρουσης απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του κρατικού μηχανισμού.

Όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος θέλουν να παρουσιάζουν τους θανάτους και τις καταστροφές, από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σαν «αναπόφευκτες» ξέρουμε ότι αυτό που φταίει είναι η πολιτική που θεωρεί πως η πρόληψη, οι υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού και της φύσης, οι δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες είναι «περιττό κόστος».

Για να πιάσει η κυβέρνηση την «επενδυτική βαθμίδα», αξία έχει το κέρδος και όχι η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, της συναινετικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, των δημάρχων και των περιφερειαρχών που έχει την ευθύνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος, ενώ υποβαθμίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών θα αξιοποιήσουν ένα τυχόν θετικό για αυτούς αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της πολιτικής τους, σαν «σήμα» κλιμάκωσης της επίθεσης στον λαό. Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όπως το άθλιο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που θέλει να κάνει την εργατική τάξη σκλάβο του κεφαλαίου, επίθεση στο περιβάλλον που το έχει ήδη καταστρέψει η αλόγιστη καπιταλιστική εκμετάλλευση, επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής με την ακρίβεια να σαρώνει και τις τράπεζες να παίρνουν σπίτια στις δημοκρατικές ελευθερίες, επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες που ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την επανεμφάνιση των φασιστικών συμμοριών .

Συνολικότερα οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για να εμπεδώσουν την πολιτική του «μονόδρομου», το κλίμα της συναίνεσης, μέσα από την αποδοχή των κοινών θέσεων στα κεντρικά ζητήματα, (κατεύθυνση της «ανάπτυξης», ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων κλπ), την αποδοχή του ασφυκτικού αντιλαϊκού πλαισίου για τον ρόλο των Δήμων, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το νομοσχέδιο Κεραμέως, τις κοινές υποψηφιότητες σε πολλούς  δήμους  και περιφέρειες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, και τις μεταγραφές του πολιτικού τους προσωπικού από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Όλα αυτά δείχνουν ότι αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα και όχι οι ανάγκες μας και οι γειτονιές μας.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές απαντάμε μαχητικά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά, ενωτικά.

  • Ρίχνουμε μαύρο στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ και στους υποψήφιους δημάρχους – περιφερειάρχες που υποστηρίζει
  • Ούτε σπιθαμή γης στα μαντρόσκυλα του συστήματος στους φασίστες και στην ακροδεξιά.
  • Γυρνάμε την πλάτη στους υποψηφίους που υποστηρίζει η συναινετική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
  • Ψηφίζουμε για την ενίσχυση του ανυποχώρητου αγώνα, για τις εργατικές  και λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης, της περιφερειακής διοίκησης, της ΕΕ, και του κεφαλαίου. Δεν τους επιτρέπουμε να τσακίζουν τις ζωές μας.

Στηρίζουμε μαχητικά τις  ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις στις περιφέρειες και δήμους που συμμετέχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με υποψήφιο τον Κώστα Τουλγαρίδη, την «Ανατρεπτική Συμμαχία» στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο λιμάνι» στον Πειραιά με υποψήφιο τον Θανάση Διαβολάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με υποψήφιο τον Θ Αγαπητό,  την «Πόλη Ανάποδα» στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την Μαρία Κέκη.

Στηρίζουμε τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις και ψηφοδέλτια σε δεκάδες δήμους στην βάση των αποφάσεων των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.https://thepressproject.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου