Σύνοδο για την κατάθλιψη ζητεί η Μέρκελ


Η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να διεξαχθεί σύνοδος για την κατάθλιψη

Στον απόηχο της τραγικής αυτοκτονίας του τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας Ρόμπερτ Ενκε, που συγκλόνισε τη χώρα, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προέβη την Τετάρτη σε έκκληση για τη διενέργεια συνόδου σχετικά με την κατάθλιψη,.

Την πρόταση αυτή έκανε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit".

"Όταν κάποιος είναι άρρωστος ή δεν μπορεί να κάνει κάτι θα πρέπει να το λέει", τόνισε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: "Η πολιτική είναι πάντα ο καθρέφτης της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που γενικώς δεν μιλά ανοικτά για τις ψυχικές νόσους".

'Μιλάμε πολύ πιο εύκολα για ένα σπασμένο χέρι, κάτι που μπορεί να αντιληφθούμε ευκολότερα. Είναι όμως άλλο πράγμα η κατάθλιψη, είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό όταν κάποιος βρίσκεται σε παράνοια", τόνισε.

Η αυτοκτονία του Ρόμπερτ Ενκε, που έπασχε από κατάθλιψη από το 2003, αλλά έκρυβε επιμελώς την ασθένειά του, συγκλόνισε πολύ περισσότερο τους ανθρώπους τόνισε η κ. Μέρκελ "γιατί επρόκειτο για μια διασημότητα και αυτό πρέπει να μας προκαλεί φόβο για όσα ενδεχομένως μπορεί να συμβαίνουν πολύ πιο συχνά απ όσο πιστεύουμε, σε απλούς ανθρώπους".

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του διάσημου ποδοσφαιριστή, Τερέζα, αποκάλυψε μετά την αυτοκτονία του ότι ο Ενκε έπασχε από κατάθλιψη.

"Αυτοί οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν, έχουν ένα μεγάλο φόβο: Εάν παραδεχτούν ότι βρίσκονται σε κατάθλιψη (φοβούνται ότι) δεν θα έχουν θέση στην κοινωνία", κατέληξε η κ. Μέρκελ.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου