Μαθήματα που πρέπει οι μπαμπάδες να διδάξουν τις κόρες τους

dad daughter

Μαθήματα που πρέπει οι μπαμπάδες να διδάξουν τις κόρες τους

Υπάρχουν πολλά μαθήματα που ένας πατέρας πρέπει να διδάξει την κόρη του.  Τα μαθήματα που οι μπαμπάδες πρέπει να διδάξουν τις κόρες τους θα πρέπει ιδανικά να αρχίσουν από νηπιακή ηλικία, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
1. Να είναι δυνατή
Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα είναι, ότι είναι ισχυρή. Η κοινωνία παλιότερα θεωρούσε τις γυναίκες αδύναμες, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Παρόλα αυτά, η κόρη σας θα πρέπει να μάθει από μια ισχυρή μορφή εξουσίας στη ζωή της, όπως είστε εσείς, ότι μπορεί να είναι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά ισχυρή.
2. Είναι μοναδική
Ο καθένας θέλει να αισθάνεται ιδιαίτερος, άνδρες, γυναίκες, κορίτσια και αγόρια. Αλλά η κόρη σας μπορεί να αγωνίζεται να βρει την ταυτότητά της στη ζωή και είναι δουλειά σας για να της διδάξετε ότι είναι μοναδική. Ίσως ο καλύτερος τρόπος είναι να της πείτε απλά ότι την αγαπάτε για αυτό που είναι και ότι είναι ολόκληρος ο κόσμος σας .
3. Αξίζει το καλύτερο
Σε γενικές γραμμές, κάθε κορίτσι αξίζει περισσότερο από ό, τι νομίζει. Αν η κόρη σας είναι όπως τα περισσότερα κορίτσια, που μάχεται συχνά με την ανασφάλεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Ο πατέρας της, είναι αυτός που θα της διδάξει  ότι αξίζει το σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση όσο κανείς άλλος. Θα πρέπει να μιλήσει στο μυαλό και την καρδιά της.
4. Μιλήστε στο μυαλό της
Είναι δύσκολο να μιλήσετε στο μυαλό των κοριτσιών. Ακόμη και στο σχολείο, συχνά φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις, γιατί ανησυχούν για το τι οι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται για αυτές. Θα πρέπει πάντα να υπενθυμίζετε στην κόρη σας ότι δεν υπάρχουν «ηλίθιες ερωτήσεις», ότι κάθε σημείο έχει ένα βάσιμο επιχείρημα και ότι κάθε κοπέλα έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη της.
5. Να υψώνει ανάστημα
Μπορούν να πιστεύουν ότι είναι πιο ευγενικό να κρατάνε τη γλώσσα τους όταν κάποιος τους προσβάλλει, αλλά θα πρέπει να της διδάξετε ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να στέκεται στο ύψος της. Ενώ θα πρέπει να επιλέγει τις μάχες της, δεν θα πρέπει να φοβάται να υπερασπιστεί τον εαυτό της ή τους ανθρώπους που αγαπά, ακριβώς με τον τρόπο που ξέρει.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου