Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Οι "ένοχες" τροφές που ευνοούν την εξάπλωση του καρκίνου

Οι "ένοχες" τροφές που ευνοούν την εξάπλωση του καρκίνου

Οι "ένοχες" τροφές που ευνοούν την εξάπλωση του καρκίνουΠολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τις τροφές που μας θωρακίζουν έναντι του καρκίνου, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένες ουσίες, που «τρέφουν» και προωθούν την ανάπτυξη πολλών διαφορετικών μορφών του.

Ποιες είναι όμως οι "ουσίες – τροφές" του καρκίνου;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», οι καρκίνοι με μεταλλαγή του γονιδίου BRAF, χρειάζονται τον χαλκό προκειμένου να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν.

Στους καρκίνους που χρειάζονται χαλκό συμπεριλαμβάνεται το μελάνωμα, το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και ορισμένοι καρκίνοι του μαστού, του πνεύμονα και του θυρεοειδούς.Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Κρίστοφερ Κάουντερ, καθηγητή Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke της Βορείου Καρολίνας, ο χαλκός δεν φαίνεται να αποτελεί αιτία του καρκίνου, αλλά είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Μάλιστα, όταν η πρόσληψη χαλκού σε καρκινικούς όγκους με μεταλλαγμένο BRAF «μπλοκαρίστηκε»,  οι καρκίνοι σταμάτησαν να αναπτύσσονται.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η χορήγηση φαρμάκων που θα αποτρέπουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό των ασθενών, μπορεί να αναχαιτίσει τον καρκίνο τους.

Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι:

- Όλα τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα και ιδιαίτερα:

- Σουσάμι

- Κάσιους

- Σόγια

- Μανιτάρια

- Ηλιόσποροι

- Φακές

- Καρύδια
Πηγή: http://www.onmed.gr/