Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Οι πιο συνηθισμένοι πόνοι της εγκυμοσύνης: Να ανησυχήσω ή όχι;

Οι πιο συνηθισμένοι πόνοι της εγκυμοσύνης: Να ανησυχήσω ή όχι;


 Πόνοι στη μέση. Οι περισσότερες έγκυες υποφέρουν από πόνους στη μέση, οι οποίοι οφείλονται στο ολοένα και αυξανόμενο βάρος της κοιλιάς, που σπρώχνει προς τα μπροστά τους μύες της μέσης. Φροντίστε να στηρίζετε τη μέση σας με μαξιλάρια και γενικά να έχετε πάντα σωστή στάση σώματος.
Πόνοι στα πόδια. Παρουσιάζονται συνήθως στο τρίμηνο, όταν και αποκτάτε το περισσότερο βάρος. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα πόδια να πρήζονται, να παθαίνετε κράμπες ή ακόμα και να εμφανίζετε για πρώτη φορά κιρσούς. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια, ξεκουράζετε συχνά τα πόδια σας σηκώνοντας τα ψηλά και βάλτε τον σύντροφο σας να σας κάνει μασάζ. 
Πόνοι στο στήθος. Στην διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι πιθανόν το στήθος σας να μεγαλώσει μέχρι και 2 νούμερα στο σουτιέν, καθώς προετοιμάζεται για τον θηλασμό. Αυτή η αύξηση, όμως, συνοδεύετε από πονάκια, γι’ αυτό καλό θα είναι να αγοράσετε κατάλληλα σουτιέν που θα σας προσφέρουν την απαραίτητη άνεση και στήριξη. 
Πονοκέφαλοι. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονους πονοκεφάλους ή ημικρανίες πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ενώ άλλες γυναίκες που είχαν αυτό το πρόβλημα και πριν μείνουν έγκυες, το βλέπουν τώρα να επιδεινώνεται. 
Πόνοι στο στομάχι. Οι στομαχόπονοι ταλαιπωρούν πολλές εγκύους και μπορεί να είναι από απλά πονάκια μέχρι έντονες καούρες, εμετοί ή δυσπεψία. Όλα οφείλονται στις ορμόνες που παράγει το σώμα κατά την εγκυμοσύνη και για την αντιμετώπιση τους μπορείτε να τρώτε μικρά και ελαφριά γεύματα, να αποφεύγετε τα λιπαρά και πικάντικα φαγητά και να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για πολλή ώρα.http://www.boro.gr/