Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

7 σημάδια πως δεν ζεις τη ζωή των ονείρων σου!

7 σημάδια πως δεν ζεις τη ζωή των ονείρων σου!

Η ζωή είναι μικρή και όλοι ψάχνουμε να βρούμε την ευτυχία! Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και δε νοιώθεις ευτυχισμένη, τότε ίσως να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που σαμποτάρουν τους εαυτούς τους.
Ποιοι είναι οι λόγοι που δε σε κάνουν να εκτιμήσεις τη ζωή σου; Πώς μπορείς να καταφέρεις να ζεις τη ζωή των ονείρων σου;
#Δεν έχεις βάλει τους σωστούς στόχους σχετικά με το πού θες να βρίσκεσαι
Πολύς κόσμος λέει πως δεν του αρέσει η ζωή του αλλά σχεδόν κανείς δε μιλάει για το πώς θα ήθελε να είναι η ζωή του. Αντί να κλαίγεσαι για τη δουλειά σου που τόσο μισείς, βάλε στόχο για το πώς θα ήθελες να είναι η δουλειά σου σε 12 μήνες από σήμερα. Αντί να λες 'κολυμπάω στα χρέη', πες 'θα βρω τον τρόπο να πληρώσω 1000 ευρώ από το χρέος μου τις επόμενες 90 μέρες'. Στη συνέχεια κάτσε και σκέψου όλους τους πιθανούς τρόπους που θα σε βοηθούσαν να πετύχεις το στόχο σου. Αν θεωρείς τον εαυτό σου παχουλό, κάτσε και σκέψου τρόπους για να αδυνατήσεις. Μην επαναπαύεσαι! Βρες λύσεις στα προβλήματά σου σήμερα!
#Αν έχεις στόχους, τότε δεν συγκεντρώνεσαι όσο πρέπει σε αυτούς
Ίσως έχεις ακούσει το ρητό ' Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, δεν είναι στόχος αλλά απλά μία ευχή'. Το να βάζεις στόχους είναι το πρώτο βήμα. Το να βρίσκεις τρόπους να τους πετύχεις είναι το επόμενο βήμα που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις. Αν έχεις βάλει στόχο να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου τους επόμενους 12 μήνες, τότε στη 2η φάση σκέψου τρόπους για να το πετύχεις. Φτιάξε ένα ωραίο βιογραφικό ανάλογα με τη δουλειά που θες να απευθυνθείς, σημείωσε πόσα βιογραφικά πρέπει να στέλνεις κάθε μέρα, κάνε καινούριες επαφές ή βρες άτομα που ήδη ξέρεις και έχουν σχέση με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.
#Σε περικυκλώνουν οι λάθος ανθρωποι
Αν γύρω σου υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι, που δεν πιστεύουν στα όνειρά σου ή που συμπεριφέρονται πάντα ως θύματα, τότε αυτοί θα επηρρεάσουν και σένα. Είναι δύσκολο να είσαι θετικός όταν όλοι γύρω σου είναι αρνητικοί. Βρες αισιόδοξους ανθρώπους με υψηλούς στόχους και ιδανικά και προσπάθησε να τους φέρεις στη ζωή σου.
#Έχεις την κακιά συνήθεια να σαμποτάρεις κάθε καλό που γίνεται στη ζωή σου
Συνήθως αν δεν έχεις συνηθίσει να σου έρχονται θετικά πράγματα στη ζωή σου, τότε όταν αρχίσει να συμβαίνει εσύ το σαμποτάρεις γιατί δεν έχεις μάθει να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Αν δεις τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο, και εσύ ξαφνικά αρχίζεις να αμύνεσαι ή ακόμα και να αρρωσταίνεις, τότε πρέπει να καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά. Πειθάρχησε στον εαυτό σου και κάντον να δέχεται με χαρά και ενθουσιασμό όλες τις αλλαγές της ζωής.
#Περιμένεις πάντα να δημιουργηθούν οι τέλειες συνθήκες
Πολλοί άνθρωποι λένε πως θα είναι ευτυχισμένοι όταν κάτι καλό συμβεί στη ζωή τους. Για παράδειγμα λένε πως θα βγούνε ραντεβού όταν χάσουν κιλά ή θα ηρεμήσουν όταν πάρουν προαγωγή ή θα είναι ευτυχισμένοι όταν ξαναβρούνε την υγεία τους. Αντί να περιμένεις να συμβούν πράγματα για να ευτυχίσεις, προσπάθησε να είσαι χαρούμενος τώρα. Η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλο όπλο στη ζωή!
#Είσαι τεμπέλα
Είναι πιο εύκολο για σένα να πεις 'η ζωή μου είναι χάλια' και πολύ πιο δύσκολο να κάνεις κάτι για να την αλλάξεις. Με αυτό το σκεπτικό όμως κανένας άνθρωπος δεν πήγε παραπέρα. Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Πάρτην στα χέρια σου και εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή.
#Κάθεσαι και ψάχνεις τι δεν πάει καλά στη ζωή σου
Αν δύο άνθρωποι κοιτάζουν το ίδιο δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, υπάρχει περίπτωση να σκεφτούν 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο ένας μπορεί αμέσως να παρατηρήσει μία μικρή τρύπα στο χαλί, ενώ ο άλλος μπορεί να νοιώσει ευγνωμοσύνη που έχει σκεπή πάνω από το κεφάλι του. Όσο ψάχνεις να βρεις τα λάθη της ζωής σου, να ξέρεις πως θα βρίσκεις συνεχώς λάθη. Οπότε μη ψάχνεις για τα λάθη, βρες τα καλά, και προχώρα στα καλύτερα!http://www.faysbook.gr/