Το παιδί μου δεν τρώει υγιεινά, τι να κάνω;

Το παιδί μου δεν τρώει υγιεινά, τι να κάνω;


Μπορεί το παιδί σας, να μη τρώει κάποιες τροφές και εσείς να αναρωτιέστε εάν είναι απλά σε μια φάση και πόσο καιρό θα διαρκέσει. Εάν, δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε διαβάστε τα παρακάτω.
Πρόβλημα: Δεν τρώει τα λαχανικά του
 Μήπως το παιδί σας μισεί τα σπαράγγια, ακόμα κι αν ποτέ δεν τα έχει δοκιμάσει;  Συμβαίνει πολύ συχνά. Πολλά λαχανικά έχουν μια ισχυρή μυρωδιά και γεύση, ειδικά όταν μαγειρεύονται.
Λύση: Δώστε του επιλογές
Πολλά παιδιά προτιμάνε τα ψητά  λαχανικά, γιατί έχουν πιο γλυκιά γεύση. Επίσης, δοκιμάστε να τους προσφέρετε πολύχρωμα λαχανικά, αντί για μόνο πράσινα. Μια λύση είναι και τα πολτοποιημένα, τα οποία μπορείτε να τα βάλετε σε διάφορα φαγητά ή σε σάλτσες. Τα περισσότερα παιδιά θα δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό, αφού έχει προσφερθεί πάνω από 10 έως 15 φορές
Πρόβλημα: Πάρα πολύ ζάχαρη
Μήπως το παιδί σας έχει αδυναμία στα γλυκά; Επιμένει για ζαχαρούχα δημητριακά στο πρωινό και μετά το δείπνο, σας εκλιπαρεί για γλυκό ;
Λύση: Παν Μέτρον άριστον
Προσφέρετε στο παιδί σας σνακ που έχουν φυσική γλυκύτητα, όπως είναι γιαούρτι με φρούτα, μπανάνες, σταφύλια ή φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο ή κανέλα. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχετε πολλά γλυκά στο σπίτι. Αν δεν υπάρχουν τριγύρω του γλυκά, δεν θα μπει στον πειρασμό να τα φάει.
Πρόβλημα: Τρώει πολλά σνακ
Κάποια παιδιά καταναλώνουν πολλά σνακ μέσα στην ημέρα, και μετά δεν πεινάνε στην ώρα του γεύματος. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε έως έξι φορές την ημέρα, εκ των οποίων τα τρία να είναι γεύματα και τα δύο ή τρία να είναι σνακ.
Λύση: Ρυθμίστε το Πρόγραμμα
Ορίστε στο παιδί σας ένα χρονικό διάστημα κάθε μέρα,  για τα γεύματα και τα σνακ. Το παιδί σας μπορεί να εξακολουθεί, να παραλείπει ένα γεύμα, αλλά αν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, θα ξέρει πότε να περιμένει  το επόμενο. Εάν θέλει ένα σνακ σε έναν άλλον χρόνο, προσφέρετε του, φρούτα,  λαχανικά, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή μισό σάντουιτς.
Τέλος, εάν το παιδί παίζει με τα τρόφιμα στο πιάτο του, τότε μπορεί να είναι χορτασμένο. Ο εξαναγκασμός να φάει όλο το φαγητό του, μπορεί να το ωθήσει  στην υπερκατανάλωση τροφής και σε προβλήματα με το βάρος του.  http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου