Tips για να ενισχύσετε το IQ του μωρού σας

Tips για να ενισχύσετε το IQ του μωρού σας


Χαλαρώστε – το μυστικό της εξυπνάδας δεν είναι δύσκολο να το μάθετε. Ενώ ένα πολύπλοκο μείγμα γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων βοηθά στον καθορισμό του IQ του μικρού σας, η σημαντικότερη επιρροή είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε: η ποιότητα της φροντίδας που θα παρέχετε στο μωρό σας. Η στοργή και η αγάπη είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη νοημοσύνη του μωρού σας. Φυσικά είναι επίσης, σημαντικό να συμμετέχει σε δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο, όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω. Αλλά, ευτυχώς, είναι πολύ διασκεδαστικές τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας.
Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ του αριθμού των λέξεων που ακούει το παιδί, όταν είναι μωρό και το λεκτικό IQ του. Εξάλλου ο εγκέφαλος και το μυαλό αναπτύσσονται αρκετά στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού. Άρα όσο περισσότερο μιλάτε στο παιδί σας και όσο πιο πλούσιο λεξιλόγιο χρησιμοποιείτε, τόσο πιο πολύ βοηθάτε στην ανάπτυξη του IQ. Συζητήστε με το μωρό σας και ας μην μπορεί ακόμα να μιλήσει και όταν εκείνο προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας, μεταφράστε αυτό που θέλει, σε λέξεις.
Διαβάστε του βιβλία. Διαβάζοντας στο μωρό σας ιστορίες, αναπτύσσετε έναν συναισθηματικό δεσμό και του μαθαίνετε από νωρίς αρκετά πράγματα. Αρχίστε με τις βασικές γνώσεις, ότι για παράδειγμα υπάρχουν γράμματα και λέξεις στις σελίδες και ότι όλοι διαβάζουμε από αριστερά προς τα δεξιά. Επίσης, καλό είναι να του δείχνετε και εικόνες, γιατί έτσι θα επιτρέψετε στο παιδί σας, να δει διάφορα πράγματα, που ενδεχομένως διαφορετικά δεν θα μπορούσε, όπως τα άγρια ζώα. Όταν φτάσετε στο τέλος ενός βιβλίου, έχετε την υπομονή να το διαβάσετε ξανά. Κάθε φορά που το κάνετε, το μωρό σας ακονίζει τις δεξιότητες μνήμης του.
Χρησιμοποιήστε τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνείτε με το μωρό σας. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, ότι η νοηματική γλώσσα έχει μια θετική επίδραση στο IQ και στην ανάπτυξη της ομιλίας. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα μωρά που μάθανε τη νοηματική, μιλήσανε νωρίτερα και είχαν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, από εκείνα που δεν την έμαθαν.
Είναι σημαντικό να θηλάσετε το μωρό σας. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει ως βρέφη έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ ψυχικής ανάπτυξης, και υψηλότερο IQ, από εκείνα που δεν ήπιαν μητρικό γάλα.
Δώστε χρόνο στο μωρό σας. Αν το μωρό σας έχει συνέχεια μπροστά του παιχνίδια, δεν θα το βοηθήσει να μένει συγκεντρωμένο, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ακαδημαϊκή του επίδοση. Υπάρχει μια φιλοσοφία, ότι τα παιδιά χρειάζονται ψυχαγωγία όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά χρειάζονται και κάποια διαλείμματα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου