Όταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο

Όταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο


Ένα διαζύγιο θα συμβεί, όταν το ζευγάρι δεν επιθυμεί πλέον να είναι μαζί. Περίπου 1 στους 2 ή 3 γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Και όλο αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο για τον άντρα και τη γυναίκα να αποφασίσει για τον τερματισμό ενός γάμου. Συχνά ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα, πριν αποφασίσουν να χωρίσουν. Αλλά, μερικές φορές δεν μπορούν να βρουν καμία λύση παρά μόνο την απόφαση να πάρουν ένα διαζύγιο. Η αλλαγή είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, αλλά όταν αυτό συμβεί στην οικογένειά σας, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσετε.
Τις περισσότερες φορές αυτή η απόφαση πληγώνει τα παιδιά. Όταν ο ένας γονέας θέλει να φύγει από το σπίτι στο οποίο ζουν, είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από ένα παιδί. Τα περισσότερα παιδιά δεν θέλουν οι γονείς τους να πάρουν διαζύγιο και τα συναισθήματα τους είναι ανάμεικτα, σχετικά με αυτό το ζήτημα, ειδικά αν γνωρίζουν, ότι οι γονείς τους δεν ήταν ευτυχισμένοι μαζί. Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο παιδί σας, ότι το διαζύγιο συμβαίνει μεταξύ σας, και δεν σημαίνει ότι δεν το αγαπάτε, ακόμα και αν ο ένας από τους δύο αφήσει το σπίτι και φύγει. Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι το διαζύγιο δεν αλλάζει ένα σημαντικό γεγονός: Ο μπαμπάς ή η μαμά που ζει κάπου αλλού εξακολουθεί να είναι ο μπαμπάς ή η μαμά του. Αυτό είναι για πάντα. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Οι ενήλικοι έχουν τους δικούς τους λόγους για το διαζύγιο. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ό,τι τα παιδιά δεν προκαλούν το διαζύγιο. Πρέπει να το τονίσετε αυτό στα παιδιά σας, γιατί μπορεί να νομίζουν ότι αν είχαν καλύτερη συμπεριφορά ή αν είχαν πάρει καλύτερους βαθμούς, μπορεί οι γονείς τους να μην χώριζαν. Άρα, πρέπει πάντα να υποστηρίζετε ότι το διαζύγιο είναι μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά μόνο!http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου