Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Μόνο οι μισοί καπνιστές απολαμβάνουν το τσιγάρο

Μόνο οι μισοί καπνιστές απολαμβάνουν το τσιγάρο

Μόνο ο ένας στους δύο καπνιστές καπνίζει επειδή απολαμβάνει το τσιγάρο. Οι υπόλοιποι το κάνουν για να καταπολεμήσουν το στρες ή ακόμα και για να... αδυνατίσουν, επειδή πιστεύουν ότι το τσιγάρο βοηθεί την κοινωνικής τους ζωή ή επειδή καταπραϋνει τους πόνους τους.
Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε ο οργανισμός Cancer Research UK, η οποία έδειξε πως το 47% των καπνιστών καπνίζουν για να αντέχουν το στρες.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου, η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια μέρα που δημοσιοποιήθηκε και έρευνα της Υπηρεσίας Εθνικής Στατιστικής (ΟΝS) της Βρετανίας και η οποία έδειξε πως το 25% των Βρετανών δεν συμφωνεί με την απαγόρευση του καπνίσματος στις παμπ. Αντιθέτως, σχεδόν όλοι (το 93%) είπαν πως συμφωνούν με την απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια. Η έρευνα της ΟΝS έδειοξε ακόμη πως σχεδόν το ένα τρίτο των καπνιστών που συμμετείχαν θια ήθελαν να κόψουν το κάπνισμα όχι για λόγους υγείας, αλλά επειδή είναι πλέον πολύ ακριβό και δεν το αντέχει η τσέπη τους. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε επίσης πως πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν τα τροχαία πολύ πιο επικίνδυνα για τη ζωή απ' ό,τι το κάπνισμα, μολονότι το κάπνισμα σκοτώνει ετησίως στη Δύση δεκαπλάσιο αριθμό ατόμων απ' όσο τα τροχαία. Πηγή: tanea.gr