Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Ποια είναι πιο δύσκολη ηλικία για έναν γονέα;

Ποια είναι πιο δύσκολη ηλικία για έναν γονέα;


Όσοι είστε νέοι γονείς, οι περισσότεροι πιστεύετε, ότι η πιο δύσκολη περίοδος, είναι όταν τα παιδιά σας είναι ακόμα μωρά. Η στέρηση ύπνου, οι πάνες, τα κλάματα, καθιστούν αυτή τη περίοδο ως τη πιο απαιτητική. Κι όμως κάνετε λάθος, διότι όσο περνάνε τα χρόνια οι δυσκολίες αυξάνονται και πολλές φορές αναπολείτε εκείνες τις ημέρες, που αλλάζατε πάνες!
Όταν το μικρό σας αρχίζει να πηγαίνει σχολείο, ξεκινάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχετε να αντιμετωπίσετε ως γονείς. Το πρόγραμμα είναι σχεδόν στρατιωτικό, γιατί έχετε τόσα πολλά να παρακολουθήσετε, που νιώθετε ότι δεν θα προλάβετε τίποτα από όλα αυτά. Οι συναντήσεις με τους δασκάλους, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, το διάβασμα του παιδιού είναι μόνο μερικές από τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβετε, όταν το μικρό σας πάει σχολείο.
Και τότε είναι που ξαφνικά έρχεται η εφηβεία, αυτή η περίεργη και ευαίσθητη περίοδος για όλους, και για τους γονείς και για τα παιδιά. Συνειδητοποιείτε ότι έχετε μπροστά σας έναν έφηβο που βράζει το αίμα του και θέλει να κάνει την επανάσταση του. Και αφού μέχρι εκείνη τι στιγμή η νηπιακή ηλικία σας φαινόταν η πιο δύσκολη περίοδος, αλλάζετε γνώμη, γιατί τα προβλήματα στην εφηβεία μεγαλώνουν. Οι περισσότεροι έφηβοι αναζητάνε την ανεξαρτησία τους και έρχονται σε σύγκρουση με τους γονείς τους, ενώ συχνά είναι κυκλοθυμικοί και μπερδεμένοι. Όμως, αν ρωτήσετε τους γονείς με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, θα σας πουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Γιατί φτάνει κάποτε η στιγμή, που το μικρό σας μεγαλώνει και πρέπει να πάει να σπουδάσει. Και τότε αρχίζει το άγχος, κυρίως αν πρόκειται να φύγει μακριά και μαζί με αυτό το συναίσθημα έρχεται και η χαρά, το παιδί σας είναι έτοιμο να χαράξει τη δικιά του πορεία σε αυτό που ονομάζουμε ζωή. Και ξαφνικά έρχεται και το συναίσθημα της αμηχανίας, διότι κανένας γονιός δεν γνωρίζει πώς θα είναι η ζωή του, όταν δεν θα έχει το παιδί του στην καθημερινότητα του.http://www.jenny.gr