ΔΝΤ: Ίσως και ένα έτος μέχρι να μειωθεί η ανεργία

Θα πρέπει να αναμείνουμε οκτώ αλλά ίσως και δώδεκα μήνες μέχρι να δούμε την "καμπύλη" της ανεργίας να μειώνεται, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ, ο επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Εξ άλλου στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Στρος-Καν επισήμανε ότι, "η έξοδος από την παρούσα κρίση, θα είναι διαφορετική για κάθε κράτος-μέλος" του ΔΝΤ.

"Πάντως οκτώ, ίσως και δώδεκα, μήνες θα πρέπει να περιμένουμε, πριν να δούμε την ανεργία να μειώνεται, διεθνώς", επέμεινε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο αξιωματούχος.

"Δεν μπορούμε να αναμένουμε ταχεία μείωση της ανεργίας", τόνισε, "αν και τα μεγέθη της ανάπτυξης ξαναπαρουσιάζονται καλά" σε πολλά σημεία του πλανήτη. Τοποθέτησε δε χρονικά το απώτατο σημείο οριστικής κάμψης της ανεργίας στο δεκατετράμηνο, από σήμερα.

"Κατ' εμέ, αυτή η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας είναι ευάλωτη" επισήμανε επίσης ο κ. Στρος-Καν. "Όσον αφορά το τέλος της, αυτό είναι πολύ πρόωρο για να το πούμε" πρόσθεσεπηγη:http://www.nooz.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου