Λευκωσία: Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Νταβούτογλου


Η συμπεριφορά της Τουρκίας επιβάλλεται να προβληματίσει τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την ΕΕ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητικές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία πριν από τη λύση του Κυπριακού.

Η Λευκωσία υποδεικνύει ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου για την Άγκυρα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, διαφορετικά η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της πρέπει να αντιδράσουν, γιατί η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ένωση δεν μπορεί να δέχεται αυτόν τον «συνεχή εμπαιγμό», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Υπέδειξε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ και ότι δείχνουν μια αλαζονεία από μια χώρα που δυστυχώς ανενόχλητα παραβιάζει για 35 χρόνια την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξουν οι εταίροι της Κύπρου στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι τα ενταξιακά ζητήματα είναι διακυβερνητικά ζητήματα και όχι κοινοτικά, με τα κράτη-μέλη να αποφασίζουνΠΗΓΗ:http://www.nooz.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου