Ρόλο μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή διεκδικεί και πάλι η Τουρκία Μήνυμα Ερντογάν στο Ι


Την πρόθεση της Τουρκίας να διαδραματίσει -εάν της ζητηθεί- μεσολαβητικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, υπενθυμίζοντας το ρόλο της Αγκυρας στους πέντε γύρους διαπραγματεύσεων μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμεύσουμε πάλι ως διαμεσολαβητές και να διαθέσουμε κάθε υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε, εάν μας ανετίθετο ξανά μία τέτοια αποστολή» δήλωσε τη Δευτέρα ο Ερντογάν.
Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν τη μετάβασή του στη Λιβύη και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπένγιαμιν Μπεν Ελιέζερ, που επισκέπτεται την Τουρκία, και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε, επίσης, το Ισραήλ να επιδείξει καλή θέληση όσον αφορά το Παλαιστινιακό.

Στη Γάζα, «οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Η Τουρκία επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά της στο σημείο εκείνο, αλλά και για αυτό ακόμη θα πρέπει να υπάρξουν θετικές προσεγγίσεις. Καλούμε το Ισραήλ να προσεγγίσει θετικά αυτά τα ζητήματα» τόνισε.πηγη:http://www.tanea.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου