Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση επιβατικού αεροσκάφους με βιοκαύσιμα

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε την πρώτη πτήση με επιβάτες στον κόσμο με ένα Boeing 747 χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα, που αποτελούσαν το ένα όγδοο των καυσίμων του αεροσκάφους.Έχουμε δείξει ότι είναι τεχνικά δυνατό", αναφέρει με ικανοποίηση ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της KLM Πετερ Χάρτμαν σε ανακοίνωση του μετά τη συμμετοχή του σε μια πτήση διάρκειας μιας ώρας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. "Τώρα πρέπει το κράτος, η βιομηχανία και όλη η κοινωνία να ασχοληθούν με το ζήτημα ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να διαθέτουμε τέτοια καύσιμα συνεχώς", πρόσθεσε. Το αεροσκάφος μετέφερε 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και η ολλανδή Υπουργός Οικονομικών Μαρία φαν ντερ Χεβεν, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Ολλανδία, Γιόχαν φαν ντε Γκρόντεν, και δημοσιογράφοι, δήλωσε η εκπρόσωπος της KLM, Μονίκ, Μάτζε.
Από τους τέσσερις κινητήρες του αεροσκάφους, μόνο ο ένας τροφοδοτούνταν κατά 50% με βιοκαύσιμα που προέρχονταν από μια μονάδα που ονομάζεται Καμελίνα, και παράγονται από μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στο Σιάτλ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
"Η KLM δεν θέλει να θέσει συγκεκριμένους στόχους για τη χρήση βιοκαυσίμων στις εμπορικές πτήσεις", δήλωσε η Μάτζε. "Η δυσκολία σήμερα βρίσκεται στη (χαμηλή) διαθεσιμότητα των βιοκαυσίμων", πρόσθεσε.
"Η ανάπτυξη των βιοκαυσίμων είναι μια έρευνα στην οποία η KLM εφαρμόζει πολύ αυστηρά χρηματοοικονομικά, τεχνικά και οικολογικά κριτήρια", ανέφερε τέλος η αεροπορική εταιρεία.
(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)πηγη:http://www.enet.gr

Η λίστα ιστολογίων μου