Έκρηξη μπροστά στη Βουλή Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη



Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου σε παρτέρι με θάμνους σε μικρή απόσταση από το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο και υπέστη μικρές υλικές ζημιές από την έκρηξη, ενώ έσπασαν και τζάμια της Βουλής.

Στις 19.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη στη Βουλή, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

Ακολούθησε και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο εκκενώνεται από τους αστυνομικούς.

"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα προς τους τρομοκράτες με δηλώσεις στον τόπο της έκρηξης. "Κάποιοι θέλουν να μας τρομάξουν και να μας πανικοβάλουν" είπε ο υπουργός και συνέχισε. "Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Ο χώρος αυτός της Βουλής είναι υψηλού συμβολισμού για αυτό είναι αφύλαχτος και θα παραμείνει αφύλαχτος. Η Αθήνα είναι μία πόλη ασφαλής και δεν θα γίνει στρατοκρατούμενη. Αυτοί οι θρασείς που πραγματοποίησαν την ενέργεια να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα πολύ σύντομα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους".

"Είναι μια πράξη τρομοκρατίας που στρέφεται κατά του ελληνικού λαού. Όταν κάποιος θέλει να κάνει ενέργειες μηδενισμού και σκοταδισμού βρίσκει τον τρόπο'', δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100.3 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. "Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

Για θρασύδειλη κίνηση, από την οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Δημοκρατία, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, καταδικάζοντας την τρομοκρατική ενέργεια.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του καταδικάζει την έκρηξη και προσθέτει ότι αυτή η ενέργεια "σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό".

Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής: "Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά".πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου