Τα βακτήρια των χεριών θα ταυτοποιούν εγκληματίες

Τα βακτήρια των χεριών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση εγκληματιών, ακριβώς όπως το DNA, σύμφωνα με Aμερικανούς επιστήμονες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι «κοινότητες» των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα είναι διαφορετικές σε κάθε άτομο.

Η ομάδα πήρε επιχρίσματα από διαφόρων ειδών πληκτρολόγια και κατάφεραν να «ταιριάξουν» τα βακτήρια με τους εκάστοτε «κατόχους» τους. Στα χέρια ακόμη και των πιο σχολαστικών ανθρώπων ζουν περίπου 150 διαφορετικά βακτήρια και το ποσό αυτό δεν αλλάζει, ακόμα κι αν τα χέρια πλένονται τακτικά. Στην καθημερινή τους ζωή, οι άνθρωποι αφήνουν στο «πέρασμά» τους μια σειρά μικροβίων και το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για εγκληματολογικές έρευνες.

Τα βακτήρια των χεριών μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες δωματίου ακόμη και για δύο εβδομάδες, ενώ είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η μέθοδος αυτή είναι κατά 70% - 90% ακριβής και το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί.πηγηhttp://www.madata.gr:

Η λίστα ιστολογίων μου