Κροατία: Το 1/5 του πληθυσμού της χώρας βετεράνοι πολέμου!

Έρευνα για τη δημοσίευση στο διαδίκτυο απόρρητου καταλόγου με ονόματα και στοιχεία.Κατάλογο με τα ονόματα βετεράνων του πολέμου στην Κροατία, που απολαμβάνουν κρατικά προνόμια, ένα κρατικό μυστικό που παρέμενε για χρόνια καλά φυλαγμένο, διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον κατάλογο, το 1/5 του πληθυσμού (μισό εκατομμύριο περίπου άνθρωποι) εμφανίζονται να είναι βετεράνοι πολέμου...

Οι βετεράνοι πολέμου απολαμβάνουν προνόμια, όπως μειωμένη φορολόγηση, ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μερίδια από ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιριών και πολλά άλλα.

Ειδικότερα, στη διεύθυνση www.registarbranitelja.com που εμφανίστηκε την Τετάρτη στο Διαδίκτυο και περιείχε μηχανή αναζήτησης, με τα ονοματεπώνυμα και λεπτομέρειες για τους βετεράνους πολέμου, δημοσιεύθηκε και ανώνυμο κείμενο με τους λόγους για τους οποίους γνωστοποιήθηκε η λίστα, «για να απαλλαγεί η κυβέρνηση από το βάρος της δημοσίευσης», όπως αναφερόταν.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας HTV μετέδωσε στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ότι στον κατάλογο δεν συμπεριλαμβάνονται ονόματα αστυνομικών και ότι πιστεύεται πως ο κατάλογος εκλάπη από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονταν ονόματα 501.666 ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι ως βετεράνοι του πολέμου για την ανεξαρτησία της Κροατίας από τη Γιουγκοσλαβία το 1991 - 1995 - πολύ μεγάλος αριθμός για μία χώρα 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Η κροατική εφημερίδα «Βέτσερνι Λιστ» σε δημοσίευμά της υπογραμμίζει ότι ο Ναπολέοντας διοικούσε 500.000 στρατιώτες στη Ρωσία.
Η κροατική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν με τη δημοσίευση στην ανώνυμη ιστοσελίδα στοιχείων για τους βετεράνους πολέμου έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αποκάλυψης κρατικού μυστικού.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου