Βίαιη προσαγωγή στον φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών ζήτησε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Aμφισσας, σε περίπτωση που αρνηθεί να εμφανιστεί και σήμερα στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει.

Και η χθεσινή μέρα της δίκης κύλησε σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Η άρνηση του στενού φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας, να καταθέσει στο δικαστήριο προκάλεσε την αντίδραση της έδρας, που αποφάσισε ομόφωνα την προσέλευση του μάρτυρα με απλή συνοδεία. Σε περίπτωση που αρνηθεί να εμφανιστεί και σήμερα, το δικαστήριο ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του ανήλικου μάρτυρα, χαρακτηρίζοντας την κατάθεσή του «κορυφαίας αξίας» για τη δίκη.

Ως απάντηση, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι ο 17χρονος δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο γιατί τελεί υπό συναισθηματική φόρτιση και παρακολουθείται από την αστυνομία. Επισήμανε, δε, ότι ο μάρτυρας δεν σκοπεύει να παραστεί στο δικαστήριο, εάν προηγουμένως δεν σταματήσει η παρακολούθησή του.

Ενταση προκλήθηκε στο δικαστήριο και κατά τη στιγμή που τον λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου και τόνισε ότι εάν δεν προσέλθει ο μάρτυρας, θα αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος και επανέλαβε στην «Espresso», το βράδυ της Μ. Τετάρτης έλαβε μια ανώνυμη επιστολή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη είναι μέλη της οργάνωσης «Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση», που είχε στρατολογήσει και τον Αλέξη με τον φίλο του. Εξάλλου, χαρακτήρισε «κωμικό» τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι παρακοολουθείται. Οι αναφορές του κ. Κούγια στην εν λόγω επιστολή πυροδότησαν την αντίδραση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τη χαρακτήρισαν «κατασκευασμένη» και «πλαστή».

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα προσκόμισε ακόμη αντίγραφα ιστοσελίδων που φιλοξενούν κείμενα («μανιφέστα» όπως είπε χαρακτηριστικά) τα οποία φέρονται να υπογράφουν τρεις νεαροί που κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Τέλος, για τα όσα υποστήριξε ο ανήλικος μάρτυρας μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, περί παρακολούθησής του από την αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ελληνική Αστυνομία διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός είναι ανυπόστατος. Η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε έθεσε σε παρακολούθηση τον συγκεκριμένο νεαρό ή άλλο άτομο που σχετίζεται με την υπόθεση».πηγη:http://www.madata.gr

Η λίστα ιστολογίων μου